Pjesma „Zastani i poslušaj“-kreativan i inovativan način podizanja svijesti o marginalizovanim grupama u BiH

Fondacija za socijalno uključivanje u Bosni i Hercegovini (FSU u BiH i Inicijativa za bolju i humaniju inkluziju (IBHI) su u okviru projekta „Izgradimo zagovaračku platformu za socijalnu uključenost u BiH – Zastani i poslušaj“, koji finansira Evropska unija, kreirali pjesmu i spot kampanje „Zastani i poslušaj“ u cilju kreativnog i inovativnog načina podizanja svijesti javnosti o pravima i položaju marginalizovanih grupa u BiH.

Kampanja je okupila renomirana imena muzičkog i svijeta kreativne industrije, kako bi na jedan sasvim drugačiji način približila javnosti socijalnu sliku BiH. Sama ideja nastala je kao produkt želje da se promijene stavovi i ponašanje bh društva prema uključenosti, otvorenosti i osjetljivim pitanjima s kojima se marginalizovane grupe svakodnevno suočavaju na putu stvaranja društva jednakih mogućnosti.

Ovom prilikom, u režiji Arneja Misirlića koji potpisuje i montažu skupa sa Malikom Kurtom, prema tekstu Amira Misirlića nastala je pjesma i spot „Zastani i poslušaj“, za čiju muziku i aranžman je zaslužan Tiho Radić (ToshiD), a u interpretaciji Adisa Škalje, saopćeno je iz Fondacije.

Pjesmu i video spot „Zastani i poslušaj“ možete pogledati na YouTube kanalu Fondacije za socijalno uključivanje u Bosni i Hercegovini (FSU u BiH): https://www.youtube.com/watch?v=w6HW3Sl0Vc0

Prethodni članakOmladinska organizacija „Iskoristi dan – Carpe diem“: Anketa za mlade
Naredni članakU nedjelju utakmice OK „Ilijaš“