SPORT

Pobjede juniora i kadeta KK Mladost

U utakmici kadetske lige VII kola, ekipa KK Mladost je snage odmjerila sa ekipom Realway B, te od samog početka nametnula snažan tempo koju ekipa Realway B nije mogla pratiti te su konstatno povećavali rezultatsku razliku iz četvrtine u četvrtinu. Krajnji rezltat je glasio 97 : 24 a u ekipi Mladosti su se istakli:  Habibić, Avdukić, Bučuk i Hilal dok su se ponovo u dobrom svjetluu pokazali Salihović, Hrvat i Hamzić.

-Juniori Mladosti su odmjerili snage sa ekipom KK Spars a utakmica je odigrana u stalnom vodstvu naše ekipe koju su ostvarili u prvoj četvrtini te rutinski priveli utakmicu do kraja dozvolivši ekipi Sparsa da dobiju samo drugu četvrtinu. Rezultat je na kraju glasio 72: 51 u korist KK Mladost a strijelci za Mladost su bili Likić 10, Habibić 4, Franjkić 11, Avdukić 3, Kovačević 37 i Kahrimanović 7. Rezultati  po četvrtinama 26:10, 8:11, 16:14 i 22 ; 16 , kažu nam iz KK Mladost.

Ekipa Mladosti je zbog bolesti bila oslabljena u ovom susretu a ponajbolji igrač Džan Likić se povrijedio na samom početku utakmice.  Uprkos zdravstvenim problemima i povredama ekipa Mladosti je pokazala veliko zalaganje i borbenost  a svoju priliku su dobili igrači koji su u proteklom periodu imali manju minutažu tako da su svojim zalaganjem posebno u odbrambenim zadacima opravdali povjerenje trenera posebno Adem Salihović i Almin Hrvat.

Utakmicu koja je cijelo vrijeme bila u egalu, obilježio je igrač KK Mladost Emel Habibić koji je na kraju utakmice zabilježio 50 poena a svesrdnu pomoć je imao od suigrača Emina Bučuka i Nedima Avdukića, dok je zadnja tri poena za Mladost postigao četiri godine mlađi Daris Demir rođen 2008.godine koji je i ujedno bio i najmlađi igrač na terenu.

Minibasket selekcija je izgubila od ekipe KK Vogošća rezultatom 3;1 po četvrtinama.

Predstojećeg vikenda ekipa juniora dočekuje KK Igman Burch koja je u samom vrhu tabele, dok ekipa kadeta dočekuje ekipu Bošnjaka. Minibasket selekcija gostuje u Hadžićima na Minibasket kolu i snage će odmjeriti sa ekipom KK Roling.

Ovog vikenda selekcije Mladosti očekuju utakmice narednog kola gdje će juniori odmjeriti snage sa ekipom Sparsa ( subota 13.00 dvorana Skenderija), Kadeti sa ekipom Real Way B također u Skenderiji sa početkom u 10.45. Ekipa Minibasket selekcije igra utakmicu sa KK Vogošća u R-sporstkom centru sa početkom u 9.15.

Povezane objave

Back to top button