BIHVIJESTI

Jubilarna 70. Čevljanska korida okupila oko 50 hiljada posjetitelja

Jubilarna,70. Čevljanska korida na Čevljanskom polju, prema procjenama organizatora, okupila je blizu 50.000 posjetilaca iz svih krajeva bivše Jugoslavije i dijaspore.

Uz muziku, pjesmu i kolo na otvorenom, hiljade posjetilaca tradicionalne Čevljanske koride, najveće na Balkanu, i ove godine uživali su u brojnim sadržajima koje su za njih pripremili organizatori, među kojima su i trke konja, nastupi kulturno-umjetničkih društava, razne narodne igre i običaji…

Kao i svake godine, glavna atrakcija su borbe bikova, a ove godine svoje bikove u Čevljanovićima predstavilo je 18 ponosnih vlasnika.

Organizator Čevljanske koride Besim Gljiva ističe da se na ovom događaju svake godine okupljaju desetine hiljada posjetilaca svih vjera i nacija, te da za sve godine koliko se održava korida nikada nije bilo većih incidenata.

– Imena ovdje ne znače ništa. Nema politike ni priče o političarima, to je ovdje zabranjeno. Često imam običaj reći da je ovo naš bosanski lonac u kojem uživaju seljaci, ali i gospoda. Ljudi u Čevljanoviće dolaze da se opuste, da se lijepo provedu i, naravno, uživaju u vrhunskim borbama – kaže Gljiva.

Glavne pjevačke zvijezde bili su pjevač Hule i Nihada Kapetanović, pobjednica showa „Nikad nije kasno“.

 

Povezane objave

Back to top button