Počela izgradnja lifta u SŠC „Nedžad Ibrišimović“ Ilijaš

Počela je izgradnja lifta i otklanjanje arhitektonske prepreke u  Srednjoškolskom centru  „Nedžad Ibrišimović“ Ilijaš koji je potreban za učenika Dženana Pinjića, ali i sve buduće srednjoškolce kojima bude neophodan. Amir Džafo direktor SŠC „Nedžad Ibrišimović“ Ilijaš kazao je da su urađeni pripremni radovi.

„Zavšeno je betonsko okno i u toku je postavljanje metalne konstrukcije. Kada se završi montaža konstrukcije, dolazi kabina lifta odnosno glavni dio. Ako se radovi nastave ovom dinamikom i ne bude nepredviđenih padavina, vjerujem da će radovi u potpunosti biti završeni u vremenskom periodu manje od mjesec dana. Ovo je projekat uklanjanja arhitektonskih barijera jedne javne ustanove i mi ćemo biti jedna od rijetkih ustanova koja će taj problem riješiti. Mislim da bi svaka ustanova trebala imati riješene te probleme. U ovom momentu mi to radimo zbog našeg učenika Dženana Pinjića ali vrlo lahko se može desiti da upotreba lifta zatreba i nekom drugom učeniku ili posjetiocu škole koja je invalidna osoba. Ovo su problemi koje sistemski treba rješavati“, kazao je direktor Džafo.

Direktor Amir Džafo ističe da je zaokružen finansijski okvir projekta,  uz podršku Općinskog vijeća Ilijaš koje je obezbijedilo 30.000,00 KM i novac koji su prikupili u iznosu od 23.700,00 KM. Cijena lifta je oko 50.000,00 KM s tim da ima dodatnih radova od priključenja električne energije, izmještanja stolarije itd.  Izvođač radova je firma „EURO LIFTING“ iz Srebrenika.

Amir Džafo direktor SŠC „Nedžad Ibrišimović“  Ilijaš poželio je brz oporavak učeniku Dženanu Pinjiću.

Prethodni članakOdržana ceremonija povodom završetka projekata deminiranja u Ilijašu i Busovači
Naredni članakSastanak radne grupe za podršku u realizaciji snimanja dugometražnog filma