ILIJAŠVIJESTI

Počela manifestacija “Znanjem gradi Bosnu i Hercegovinu”

Višegodišnja tradicija organiziranja manifestacije “Znanjem gradi Bosnu i Hercegovinu” se nastavila i ove godine. Na ovaj način Perzijsko-bosanski koledž sa internatom obilježava Dan državnosti Bosne i Hercegovine već punih devetnaest godina.

„Značaj takmičenja je zapravo doprinos značaju obilježavanja 25. novembra Dana državnosti BiH. Učenici će se kao i do sada takmičiti iz predmeta Bosanski jezik i književnost i matematika. Ove godine smo malo i proširili repertoar i imali smo i javni natječaj za najbolje likovne i literarne radove, pod nazivom: „SVIJETE, NE ODUZIMAJ MI PRAVO DA BUDEM DIJETE SVOJE DOMOVINE“. Pored toga za učenike kampusa smo organizirali izradu kratkog filma na temu „Moja podrška narodu Palestine“. Dakle učesnici će se takmičiti u pet kategorija a za pobjednike smo obezbjedili vrijedne nagrade uključujući i stipendije za četverogodišnje obrazovanje u kampusu. Učenici koji su učesnici takmičenja dolaze iz škola iz FBiH, nažalost ne i iz RS-a, naravno isključivo iz političkih razloga“, istakao je direktor Perzijsko-bosanskog koledža Haris Alihodžić.

Svečanom otvorenju manifestacije “Zanjem gradi Bosnu i Hercegovinu” prisustvovao je i načelnik općine Ilijaš Akif Fazlić te čestitao organizatorima na ideji da se znanjem i obrazovanjem obilježava najznačajni datum za našu domovinu.

„Znanjem gradimo BiH to je jedna univerzalna, civilizacijska poruka, poruka koja veže sve nas, sve ljude koji žive u BiH i zbog toga ovaj koncept mi kao lokalna zajednica i podržavamo“ podcrtao je načelnik Općine Ilijaš Akif Fazlić.

 

Povezane objave

Back to top button