Počela rekonstrukcija putne veze R445 – Zgrada socijalnog stanovanja u MZ Stari Ilijaš

U Mjesnoj zajednici Stari Ilijaš u toku je rekonstrukcija putne infrastrukture, te modernizacija saobraćajnice. Nakon pripremnih radova počela je prva faza rekonstrukcija saobraćajnice u MZ Stari Ilijaš i sanacija puta pored Lamela do ulaza u firmu Standard.

U okviru ovog projekta asfaltirati će se i prostor oko Lamela što će uveliko poboljšati infrastrukturu ovog dijela MZ Stari Ilijaš. Projekat je realiziran u okviru jedinstvenog projekta.

Rekonstrukcija obuhvata asfaltiranje kolovozne trake širine 5,5 metara i trotoara širine 1,5 metara s obje strane. Dužina ove moderne saobraćajnice u svojoj prvoj fazi izgradnje iznosit će 280 metara.

Ovaj zajednički projekat Općine Ilijaš i Direkcije za ceste KS se ubrzano realizuje, a njegova vrijednost je 385.858,12 KM. Općina Ilijaš prikupila je svu potrebnu dokumentaciju, saglasnosti i dozvole za izvođenje radova, te provela postupak javne nabavke.

U sklopu ugovorenih radova bit će izvedena oborinska i fekalna kanalizaciona mreža. Ovim će se riješiti dugogodišnji problem saobraćaja za Industrijsku zonu i stanovništvo naselja Stari Ilijaš.

Izvođač radova je firma “Citarprodukt” d.o.o. Visoko, a nadzor će vršiti Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo. Rok za izvođenje radova je 90 kalendarskih dana.

Prethodni članakNova organizacija javnog linijskog prijevoza putnika u uslovima opasnosti od širenja koronavirusa
Naredni članakMladi CK Ilijaš održali javnu demonstraciju tehnike kardiopulmonalne reanimacije