Počele humanitarne ture za Muhameda Gljivu

Muhamedu Gljivi iz Ilijaša hitno je potreban novac za liječenje u Turskoj. U pitanju je veća suma novca od 28,5 hiljada eura.

Tim povodom planinari, biciklisti i svi ljubitelje prirode krenuli su na humanitarni pohod, obavještavaju iz  Planinarsko-biciklističkog društva Stari grad Dubrovnik. 

Biciklisti su se okupili na Trgu Alije Izetbegović, te zajedno krenuli voziti se kanjonom Misoče – Mahmutović Rijeka – Okruglica – Džamija Karići, povratak preko Dabravina – Breza – Ilijaš.

Istovremeno je organizovana i planinarska tura sa lokacije Zenik. Planinari će ići novom planinarskom stazom kroz šumu do Starog grada Dubrovnik i Kopošiće. Vodič planinara je Irfad Kamenjaš.

Također, na poligonu AMK „Ilijaš“ počeo je humanitarni automobilistički događaj za prikupljanje pomoći za liječenje našeg sugrađanina.

Događaj je počeo u 12 sati i sastojat će se iz dva dijela : – Tuning styling show bez obzira na kategoriju, oldtimeri, egzotični automobili i OSV vožnja između čunjeva na improviziranoj mini stazi. Predsjednik Auto-Moto kluba Ilijaš Nihad Bučuk govorio je nešto više o ovom događaju:

„Ljudi su došli iz Tuzle, Jajca, Sarajeva te iz drugih gradova da pokažu humanost na djelu. Vožnja  će biti između čunjeva na improviziranoj mini stazi, moram kazati da imamo dosta prijavljenih vozača. Na kraju događaja komisija će uzeti kutiju i izbrojati novac, koji će biti uplaćen za liječenje Muhameda Gljivu. Pored utrke tu je i izložba auta, tako da će to biti druženje ljubitelja automobila” kazao je Bučuk.

 

Prethodni članakManifestacija “Dani Preporoda”: Upriličena tribina povodom 19. godišnjice smrti Alije Izetbegovića
Naredni članakPrelaskom na zimsko računanje vremena mijenjaju se termini “jeftine i skupe” struje