BIHVIJESTI

Počeli protesti ispred Parlamenta FBiH, građanima se kratko obratio i Lendo

Na poziv neformalne grupe građana Restart BiH građani su se danas počeli okupljati ispred Parlamenta FBiH kako bi iskazali nezadovoljstvo nakon što je visoki predstavnik u BiH Christian Schmidt jučer nametnuo odluke kojim se, kako je naveo, deblokira imenovanje Vlade FBiH.

13.40 – Demonstranti su izašli na cestu ispred Parlamenta FBiH i blokirali saobraćaj. Raste broj okupljenih građana ispred Parlamenta.

13.30 – Suad Đozić iz Restarta, koji organizira ovaj protest, ranije je najavio da će ispred Parlamenta FBiH ostati do okončanja sjednice koja počinje danas u 14 sati i na čijem je dnevnom redu imenovanje Vlade FBiH u sastavu koji su potpisali predsjednica FBiH Lidija Bradara i potpredsjendik FBiH Igor Stojanović, a bez potpisa potpredsjednika FBiH Refika Lende.

Protest je počeo, a okupljenim se obratio i Refik Lendo, potpredsjednik FBiH.

– Građani su zaista locirali i vidjeli koji je problem Bosne i Hercegovine. Ovo što oni govore ja mislim i govorim. Danas je važna država Bosna i Hercegovina, ovdje nije važan ni predsjednik ni stranka ni general. Danas se govori o državi BiH. Njima i nama treba država – rekao je kratko Lendo.

 

Povezane objave

Back to top button