ILIJAŠVIJESTI

Počeli radovi na ograđivanju sportske plohe u MZ Luka

Mjesna zajednica Luka je mlada mjesna zajednica koju čine naselja Bioča, Ribarići i Luka. Na ovom području se nalazi izletište, rekreativni teren, te šadrvani pored rijeke Bosne. Kako bi građani, ali i svi posjetioci igrali određene sportove na sportskoj plohi, ova mjesna zajednica je počela projekat ograđivanje ove plohe. Izvođač radova je firma Vizija d.o.o. Visoko, a investitor je Općina Ilijaš.

Elmin Brkić, predsjednik Savjeta MZ Luka, govorio je kakvom projektu je riječ, te se zahvalio Općini Ilijaš i načelniku Akifu Fazliću na podršci.

„Vodimo aktivnost ograđivanja sportske plohe u Donjoj Luci dužine 95 metara. U sklopu ograđivanja postavit ćemo i jedan koš na sportskoj plohi, a vrijednost projekta je 24.000 KM,“ kazao je.

Također, spomenuo  je  projekte koju su urađeni, ali i one koji slijede.

„Počela je realizacija asfaltiranja jednog dijela puta u Donjoj Luci u dužini do 100 metara, gdje je također investitor Općina Ilijaš uz sufinanairanje građana tog naselja. Izvršili smo jedan dio rekonstrukcije servisnog puta, te u sklopu tog projekta smo sanirali udarne rupe. Ugradilo smo jedan dio rasvjetnih tijela u Gornjoj Luci i u Gornjoj Bioči. Radili smo projekat spriječavanja vodosnadbijevanja u Gornjoj Bioči, također tu je i projekat natkrivanje šehidskog  obilježja u Gornjoj Bioči. U sklopu industrijske zone smo radili rekonstrukciju puta, s dvije trake i dva trotoara, dakle jedna moderna saobraćajnicu je urađena“ rekao je.

Što se tiče saradnje s stanovništvom ove MZ, ističe da građani uvijek imaju kako prijedloga tako i određenih zahtjeva.

„Trudimo se da budemo na usluzi građanima. S obzirom na to da je velika MZ, trudimo se da svake godine što više problema riješimo“ mišljenja je.

Kako ističe predsjednik MZ Luka Elmin Brkić ponosan je na do sada urađenim, te se nada da će započeti projekti poboljšati životni standard stanovnika MZ Luka.

Povezane objave

Back to top button