Na Gradskom stadionu u Ilijašu počelo je rušenje objekta, što podrazumijeva najavu izgradnje potpuno novog objekta. Nova infrastruktura gradit će se na postojećem mjestu Gradskog stadiona i na taj način ilijaški nogometaši igrat će utakmice na jednom od najmodernijih stadiona u državi. O početku radova na Gradskom stadionu za Radio Ilijaš govorio je Amar Dovadžija, predsjednik NK Ilijaš.

„Počelo je rušenje objekta na Gradskom stadionu. Za prvu fazu obezbijeđena su sredstva u iznosu od 1.690.000,00 KM. Plan je da se do jeseni odnosno početka naredne sezone, izgradi konstukcija i osposobe dvije svlačionice kako bi sportska udruženja nesmetano koristila teren i svlačionice.  Prva faza podrazumijeva izgradnju tri etaže. Prva etaža su svlačionice, druga faza su tribine odnosno prizemlje objekta i treća etaža podrazumijeva prostorije u kojima će biti smještena VIP loža, restoran i ostali sadržaji. Već je investirano oko 100.000,00 KM u glavni teren. Urađen je najmoderniji sistem navodnjavanja. Sve je automatizovano. Zamijenji su golovi i rezervne klupe, semafori za izmjenu itd. Također je planirano da se radi pomoćni teren sa umjetnom travom što će finansirati Općina Ilijaš i Nogometni savez odnosno UEFA. Vjerujemo da će sa ovom infrastrukturom Ilijaš biti centar sportskih dešavanja”, kazao je Dovadžija.

Izvođač radova je firma “Fazum-gradnja” d.o.o. Uprava  NK Ilijaš je mišljenja da će domaća firma odraditi vrhunski  posao.

NK Ilijaš je udruženje sa najviše registrovanih igrača  pri Savezu, odnosno  148 igrača.  Upravni odbor konstantno radi na povećanju Budžeta. Dokaz tome je da su pored Budžeta koji obezbjeđuje Općina Ilijaš, obezbijedili visinu novca u iznosu  tog  Budžeta. Predsjednik NK Ilijaš Amar Dovadžija pohvalio je članove Uprave NK Ilijaš koji su zaslužni za taj doprinos.

Dovadžija ističe da je ukupna vrijednost projekta nešto više od pet miliona KM i da je plan da prva faza radova bude završena do kraja 2019. godine.

Share.

Comments are closed.