Počeo 11. Auto rally Ilijaš

U Ilijašu se ove nedjelje održava tradicionalni Auto rally u organizaciji Automoto kluba Ilijaš. Takmičenje u spretnosti i brzini ove se godine održava na poligonu ispred TC Bingo. Prema riječima predsjednika AMK Ilijaš Nihada Bučuka ovo je prilika za druženje, saradnju sa drugim udruženjima, a najvažnije je da se boduje za državni šampionat.

Ove godine imamo 35 prijavljenih učesnika ,a ovo je 11. tradicionalni rally. Naravno ima i ove godine puno onih koji se žele okušati u spretnosti i brzini. Imamo i goste iz Hrvatske ,a tu su redovno naši prijatelji iz Zenice, Travnika, Novog Travnika, Tuzle, Ilijaša, Sarajeva i drugih gradova, kao i prošlogodišnji pobjednici i favoriti iz AMK Komotin Jajce. Ilijaš će danas predstavljati  Emir Fazlić, Tarik Fazlić, Miralem Kahriman, Adi Moranjkić, Branko Krasnik i drugi, imamo zaista lijepu ekipu i nadamo se da ćemo dobro izvesti naše vožnje., kazao je Bučuk.

Na početku je prisutne pozdravio i dobrodošlicu, te puno sportske sreće poželio predsjedavajući Općinskog vijeća Ilijaš Mahir Dević.  Općina Ilijaš tradicionalno finasijski podržava ovu Manifestaciju.

Takmičar AMK Ilijaš Tarik Fazlić kaže da je ovo prilika za druženje i da se nada dobroj vožnji na 11. Ilijaškom Auto rallyju.

-Ja se takmičim od svog punoljetstva, što je već nekih deset godina. Učestvujem na takmičenjima i u ostalim gradovima, bilo je loših i dobrih trenutaka, Sanski Most 2013 bio je poseban uspjeh, te nekoliko generalnih plasmana. Nismo baš imali puno vremena za trening zbog organizacije takmičenja i priprema, tako da se nadam da ću korektno voziti, a za plasman ćemo vidjeti, rekao je Fazlić.

Prisutni i ljubitelji ovog sporta okupili su se i ove godine kako bi uživali u vožnjama talentiranih takmičara. Proglašenje pobjednika, ukoliko ne bude žalbi, očekuje se oko 13 sati.

Prethodni članakPočinje takmičarski program igranog filma na SFF-u
Naredni članakMeđunarodni dan mladih