ILIJAŠSPORTVIJESTI

Počeo Karate turnir „Ilijaš Open 2018“ u organizaciji CBV „Bunkai“

Ove nedjelje u Sportskoj dvorani Ilijaš igra se tradicionalni 8. po redu Karate turnir „Ilijaš Open“ u organizaciji Centra borilačkih vještina „Bunkai“ Ilijaš.  Ilijaški klub ove godine slavi i svoju 10. godišnjicu postojanja i uspješnog rada,a organizacija turnira povodom Dana Općine Ilijaš pravi je način za obilježavanje tog jubileja, ističe predsjednik CBV „Bunkai“  Sead Mekić.

-Turnir se osmi put već organizira povodom obilježavanja Dana Općine Ilijaš i Dana nezavisnosti BiH. Očekivali smo i više učesnika, ali nažalost mnogi nisu mogli doći, posebno iz Tuzle zbog blokade puta, a mnogi klubovi nisu uspjeli izvršiti pravovremenu registraciju, ali ima dovoljno prijavljenih ekipa za odlično druženje i takmičenje ima oko 100 takmičara, tako da sve protiče u najboljem redu. Prošla godina za naš klub bila je jedna od najboljih, imali smo 13 turnira osvojili 150 medalja, organizirali smo polaganja za učenička i majstorska zvanja, sve smo ispunili i da ponovimo te rezultate bii bismo zadovoljni i ove godine, kazao je Mekić za Radio Ilijaš.

Mladi Bakir Avdukić i Erhan Mekić iz domaćinskog  kluba  takmičit će se u kategoriji kate,a danas se nadaju zlatnim medaljama.

Ilijaš, osim kluba domaćina, predstavljaju i mladi karatisti iz KK „Rašid Buća“.

Za  što bolji rezultat borit će se i takmičari iz Sarajeva, Tuzle, Usore, Brčkog, Travnika, Tešnja, Srebrenika i drugih gradova naše zemlje.

Povezane objave

Back to top button