VIJESTI

Počeo Međunarodni turnir u nogometu

Povodom Dana općine Ilijaš i Dana nezavisnosti BiH svečano je otvoren  Međunarodni turnir u nogometu za djecu u organizaciji NK Ilijaš. Prva revijalna utakmica je odigrana u 10,00 sati. Dobrodošlicu na otvaranju svim gostima su poželjeli predsjednik NK Ilijaš Amar Dovadžija, načelnik općine Ilijaš Akif Fazlić, predsjedavajući OV Ilijaš Mahir Dević, dopredsjedavajući Alen Hasković i direktor KSC Ilijaš Benis Fazlić.

Kako su kazali u svojim kratkim obraćanjima cilj je prije svega okupiti mlade i djecu te podstaći na međusobno druženje.

Da cilj nije samo sportsko takmičenje potvrdio nam je Ante Buban, voditelj omladinske škole „NK Solin „iz Hrvatske : „Cilj ovog sportskog putovanja jeste druženje i upoznavanje sa sportskim kolegama, tri dana smo ovdje, zimski je period je ono što djeca najviše vole. Ovo je idealna prilika da djeca posjete Sarajevo i BiH. Što se tiče sportskog dijela takmičenja teško nam je procijeniti,  jer  su nam protivnici nepoznati. Ovo će biti novo iskustvo kako na sportskom tako i na kulturnom planu rekao je Buban za Radio Ilijaš.

Cilj turnira je rekreacija, druženje, poticanje sportskog i takmičarskog duha. Obezbjeđene su medalje, pehari i diplome za najbolje ekipe i pojedince. Ekipe će biti podijeljene u četiri grupe. Pozivamo sve ljubitelje fudbala da budu dio ovog sportskog događaja.

Svim ekipama želimo puno sportske sreće .

Povezane objave

Back to top button