ILIJAŠSPORTVIJESTI

Počeo nogometni turnir “Cvijet Srebrenice 2022” u organizaciji NK “Ljubinići”

Povodom 27.godišnjice genocida u Srebrenici, kada su snage Vojske Republike Srpske u julu 1995.godine ubile preko 8.000 muškaraca i dječaka u Srebrenici i okolini, NK “Jedinstvo” Ljubinići organizovao je 1.Međunarodni nogometni turnir pod nazivom „Cvijet Srebrenice 2022“.

Na turniru nastupaju mladi nogometaši uzrasta 2011 godište i mlađi i 8 klubova. U čast šehida Srebrenice okupile su se ekipe iz Ilijaša, Breze, ali i po jedna ekipa iz Turske, Hrvatske, Srbije i Makedonije. Turnir je otvorio načelnik općine Ilijaš Akif Fazlić koji je čestitao organizatorima na ovoj aktivnosti.

„Draga djeco, vi vjerovazno niste ni svjesni važnosti vašeg učešća u ovom turniru. Ali sigurno kada odrastete, sjećat ćete se ovog dana i biće vam jasnije šta ste učinili i kakav ste doprinos dali u sjećanju na genocid u Srebrenici. Također, važno je da se susrećete i razvijate prijateljstva, da imate komunikaciju sa Bošnjacima iz država u regionu. Važno je da gajite odnose koji će biti prosperitetniji za vašu budućnost u odnosu na djecu koja su bili u vašim godinama 90.-tih. Želim da u duhu sjećanja odigrate ovaj turnir i na dostojanstven način da pobijedi najbolji“, kazao je načelnik Fazlić.

Završnica turnira očekuje se u 16 sati kada će se dodijeliti pehari, medalje i zahvalnice najboljim ekipama i pojedincima (najbolji igrač,golman i strijelac) a koje će izabrati specijalni žiri.

Povezane objave

Back to top button