Počeo “Peti međunarodni memorijalni turnir Fazlić Fikret-Fikro 2023”

Sportska dvorana Ilijaš i Stonoteniski klub ” Hašim Spahić ”  domaćini su “Petog međunarodnog memorijalnog turnira u stonom tenisu ” Fikret Fazlić – Fikro ” koji se igra u spomen na rahmetli Fikreta Fazlića jednog od osnivača i trenera STK „Hašim Spahić“ Ilijaš. Svečano otvorenje turnira upriličeno je u 12 sati u Sportskoj dvorani Ilijaš, a održavat će se 29. i 30. aprila.

Nermin Hodžić, direktor JU KSC i Radio Ilijaš kazao je da je Fikret Fazlić – Fikro svojim radom i doprinosom zadužio, ne samo Ilijašane nego i Bosnu i Hercegovinu. Hodžić je proglasio otvorenje turnira te u ime Općinskog načelnika i u svoje lično ime, poželio sportsku sreću svim učesnicima.

„Drago nam je da je Ilijaš i naša JU i sportska dvorana domaćin ovog turnira. Turnir se održava nekoliko godina zahvaljujući našem STK „Hašim Spahić“. Na ovakav način čuvamo sjećanje na velikog čovjeka koji je zadužio sve nas pa i stoni tenis, ne samo u Ilijašu nego u cijeloj Bosni i Hercegovini. To je čovjek koji je odgojio trenere i igrače koji su i danas još uvijek aktivni. Sretni smo da je naš STK „Hašim Spahić“ na ovom turniru uspio okupiti klubove  učesnike iz cijele BiH ali i iz susjednih zemalja, Srbije i Hrvatske. Ovo je još jedan od važnih sportskih događaja koji se dešavaju u našem gradu. Ilijaš je postao prepoznatljivo mjesto gdje se okupljaju vrhunski sportaši i dešavaju važni sportski događaji“, kazao je Hodžić.

Senad Čustović, član upravnog odbora STK „Hašim Spahić“ Ilijaš ističe da je organizacija Petog memorijalnog turnira nastavak moralne obaveze svih sportski radnika i sportista.

„Turnir je posvećen tvorcu ovog stonoteniskog kluba a mogu slobodno reći i tvorcu stonog tenisa u Bosni i Hercegovini. Na turniru imamo 200 učensika od 7-77 godina. Turnir se igra u 16 kategorija. Ponosan sam jer su nam došli sportski prijatelji iz Hrvatske i Srbije. Ovo je još jednom pokazalo da tenis spaja ljude svih vjera i nacija. Prijavljeno je preko 30 klubova iz BiH. Moram iskazati zadovoljstvo da su prvi put na turniru učesnici iz STK „Srbac“, STK „Kotor Varoš“, STK „Jajce“ ali svakako i Tuzla, Mostar, Vizet, Prijedor, Banja Luka i mnogi drugi.  STK „Hašim Spahić“ nastupa sa svojih osam igrača i očekujemo sjajne rezultate. Ali, mi smo danas ovdje prije svega domaćini pa tek onda takmičari“, kazao je Čustović.

Porodica Fikreta Fazlića – Fikre iskazala je zahvalnost za organizaciju dostojanstvenog sportskog događaja. Damir Fazlić sin Fikreta Fazlića kazao je da je bio sportski radnih fokusiran posebno na odgoj djece.

„Na kraju svoje karijere u Ilijašu je našao dom, pogodno tlo i veliku podršku u osnivanju kluba i angažovanju mladih i talentovanih igrača. Znači nam puno ovaj turnir i da ga se na ovakav način sjećaju. Sestra i ja smo igrali tenis, danas je na ovom takmičenju moj sin i to je naš porodični sport. Ali mnogo je danas ovdje igrača koji su počinjali sa njim ili nižu sportske uspjehe u STK „Hašim Spahić“, kazao je Damir.

Pokrovitelj turnira – načelnik općine Ilijaš, Akif Fazlić.

Medijski pokrovitelj – Radio Ilijaš i portal Ilijaš net.

Prethodni članakNovi proizvodi u Baumacol programu za keramiku
Naredni članakKarte za javni prijevoz u KS od sljedeće godine neće isto koštati za kraće i duže relacije