ILIJAŠSPORTVIJESTI

Počeo VI Memorijal „Predrag Ilić-Prda“

U organizaciji Sindikata policije Kantona Sarajevo –sindikalne organizacija PS Ilijaš počeo je Memorijalni turnir ‘’Predrag Ilić Prda’’, koji se tradicionalno održava u Sportskoj dvorani Ilijaš. Ovo je VI turnir po redu, koji se organizuje u znak sjećanja na rano preminulog kolegu policajca, koji je ostavio veliki trag u društvenoj zajednici svog grada. Njegove kolege i prijatelji na ovaj način odaju počast, te čuvaju uspomenu na rad i djelo Predraga Ilića Prde.

Predrag Ilić Prda je volio sport i nesretno je preminuo igrajući fudbal. Učestvovao je na svim turnirima koje je organizovala policija, igrao je za nekadašnji fudbalski klub Sloga, kao i za NK Ilijaš i za NK Ozren poslije rata. Ovaj Memorijalni turnir je način očuvanja uspomene na njega.

Za udovicu preminulog predraga, Renatu Ilić i njihovu djecu ovaj Memorijal puno znači.

U moje ime i moje djece Roberta i Nikoline, ja se od srca zahvaljujem na organizaciji turnira,a posebno PS Ilijaš, koji su uporni u tome da se nastavi održavanje turnira . Predrag je umro tamo gdje je najviše volio da bude, a to je na fudbalskom terenu, a ovaj Memorijal veliko je priznanje i ponos za njega i za nas, kazala je Renata Ilić za Radio Ilijaš. Kazala je i da danas živi životom kakvim žive mnogobrojni samohrani roditelji u našoj zemlji, ali da je zahvalna za posao, krov nad glavom, a posebno što njena i Predragova djeca postali dobri ljudi i učenici, što je svakako pravi način očuvanja sjećanja na ovog velikog čovjeka.

Početni udarac i ove godine izveo je Robert Ilić, sin preminulog Predraga Ilića, čime je turnir zvanično počeo.

 -Mi i ove godine nastavljamo sa organizacijom ovog memorijalnog turnira, ovo je šesti turnir po redu. Predrag Ilić Prda je naš rano preminuli kolega koji se bavio sportom i koji je predstavljao našu policijsku stanicu na mnogim takmičenjima kao i našu Općinu. Turnir se organizira i u znak sjećanja na sve pripadnike policije koji više nisu sa nama.   Mi smo pokrenuli inicijativu da se dan njegove smrti obilježava memorijalnim turnirom, te da se tako prisjećamo njegovog puta koji je stvarao za vrijeme svog života baveći se sportom. Ovom prilikom bi htio da se zahvalim Općini Ilijaš, KSC Ilijaš i svim sponzorima koji su pomogli da se ovaj turnir organizuje. Obezbjeđeni su pehari,a porodica je kao nagradu i ove godine poklonila loptu,  kazao je Elvir Šehić, predsjednik Organizacionog odbora u ime  sindikata policije KS –sindikalne organizacije PS Ilijaš.

Ekipe koje učestvuju su : Ministarstvo unutrašnjih poslova KANTONA SARAJEVO: Sedma PUPS IlijašPS Stari GradPS CentarPS Novi GradPS Novo SarajevoJedinica za specijalističku podršku i Jedinica za podršku. Ekipe sa područja općine Ilijaš su:  Općina IlijašNK IlijašNK JedinstvoMisočaPopovićiPodlugoviDragoradiKamenicaRekreativci i Bioča, Aurora, Cafe Zeko, MDG Vogošća.

“ Turnir posvećujemo njemu, a rezultat je u drugom planu”, poručuju organizatori.

 

Povezane objave

Back to top button