Prigodnom svečanošću danas će u Centru Skenderija biti otvoren ovogodišnji 30. Međunarodni sajam knjiga, koji će do 23. aprila tradicionalno okupiti na stotine poklonika pisane riječi i susreta s autorima. Centar “Skenderija” u saradnji sa partnerom TKD “Šahinpašić” organizuje 30. Međunarodni sajam “Knjiga 2018”.

Ovdašnjoj publici predstavit će se 160 izlagača iz Hrvatske, Srbije, Turske, Saudijske Arabije, Njemačke i Irana, a posredno će autorima ili djelima biti zastupljene Švedska, Danska, Francuska, Italija, Norveška, Austrija, Slovenija, SAD, Holandija, Belgija, Velika Britanija, Kosovo i Australija.

Direktor Centra Skenderija Amer Kapo istaknuo je na konferenciji za medije želju organizatora da i ovaj sajam protekne u najboljem svjetlu, te održi pravac najboljeg i najposjećenijeg sajma knjige u BiH.

– Pozivam sve da dođu i uživaju uz knjigu, a ulaz će za sve posjetioce biti slobodan – kazao je on.

Sarajevski sajam knjiga je značajan kulturni događaj u Bosni i Hercegovini koji uprkos izazovima vremena ostaje u fokusu znalaca i široke publike. Sarajevski sajam knjiga daje snažan podsticaj razvoju izdavačke industrije, knjižarstvu i štamparstvu.

 

Share.

Comments are closed.