ILIJAŠVIJESTI

Počinje realizacija druge faze projekta izgradnje oborinske i fekalne kanalizacione mreže na putu Polomska – Vratuša

Načelnik Općine Ilijaš Akif Fazlić sa pomoćnikom za saobraćaj, stambeno – komunalne poslove i građenje Azizom Fazlićem, predstavnicima firmi “Ado Trans” i “Radis”, te predsjednikom Savjeta mjesne zajednice Podlugovi Safetom Gabeljićem obišao je lokalitet izgradnje oborinske i fekalne kanalizacione mreže na saobraćajnici Polomska – Vratuša u mjesnoj zajednici Podlugovi.

Povod obilaska je uvođenje u posao izvođača radova, firme “Ado Trans” d.o.o. Visoko, na izgradnji oborinske i fekalne kanalizacione mreže na putu Polomska – Vratuša. Ugovorena vrijednost radova u drugoj fazi ovog projekta je 263.250,00 KM. Dužina fekalne kanalizacione mreže je 650 metara, a oborinske kanalizacione mreže 706 metara.

Prva faza je završena prošle godine, a vrijednost radova bila je 88.596,60 KM. Dužina fekalne kanalizacine mreže izgrađene u prvoj fazi je 232 metra, a oborinske kanalizacije 233 metra. Ukupna vrijednost kompletnog projekta je 351.846,60 KM.

O procedurama koje su prethodile samoj realizaciji projekta govorio je pomoćnik načelnika za saobraćaj, stambeno – komunalne poslove i građenje Aziz Fazlić.

“Moram napomenuti da smo mi još u četvrtom mjesecu ove godine pokrenuli postupak izbora najpovoljnijeg ponuđača za drugu fazu ovog projekta. Zbog zakonskih procedura i poštivanja Zakona o javnim nabavkama tek danas smo u poziciji da izvođača uvedemo u posao. U ovoj fazi projekta predviđen je i nastavak izgradnje kanalizacione mreže od prodavnice Asima Mujića do ulice Žrtava genocida u Srebrenici. Na pomenutoj dionici planirano je proširenje dijela puta koji je sada usko grlo. Posjedujemo građevinsku dozvolu i projekat za kompletnu trasu tako da nema nikakvih smetnji za realizaciju izgradnje oborinske i fekalne kanalizacione mreže na ovom lokalitetu.”

Predsjednik Savjeta mjesne zajednice Podlugovi Safet Gabeljić kazao je kako će se realizacijom ovog projekta stvoriti preduslovi za izgradnju saobraćajnice Polomska – Vratuša.

“Prezadovoljan sam ovim projektom i mislim da je preduslov za rješavanje putne komunikacije građana MZ Podlugovi sa Ilijaš Gradom. Mi u mjesnoj zajednici smo insistirali da to bude dvosmjerna saobraćajnica. Prilikom priprema za realizaciju ovog projekta imali smo manjih problema oko rješavanja imovinskih odnosa. To smo na sreću uspjeli riješiti i napokon se kreće u realizaciju.”

Nadzor nad izvođenjem radova će vršiti firma “Radis” d.o.o. iz Istočnog Sarajeva. Rok za izvođenje radova je 45 radnih dana.

ilijas.ba

Povezane objave

Back to top button