Vlada Kantona Sarajevo na prijedlog Kriznog štaba Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo donijela je Zaključak kojim se dozvoljava početak rada ugostiteljskim subjektima i to na način da za jednim stolom mogu biti maksimalno 4 lica, a maksimalno 20 lica može biti u objektu. Radno vrijeme ugostiteljskih objekata ograničeno je na 20:00 sati.

Pored ove naredbe dozvoljen je još početak rada djelatnosti kockanja i klađenja, fitnes centara i teretana, wellness i spa centara, te javnih bazena.

Nastavni proces za učenike od 1. do 4/5. razreda, te učenike 7. i 8. razreda predmetne nastave javnih i privatnih škola i učenike paralelnih škola odvijat će se po kombinovanom modelu u prostorijama škole, dok ostali nastavljaju sa online modelom.

Nastavu u učionicama pohađat će i učenici 3. razreda javnih i privatnih srednjih škola i svi učenicu JU Srednja muzička škola, dok će studenti nastaviti praktikovati online model nastave, a pohađanje vježbi i ispita biti će dozvoljeno u prostorijama ustanove, u grupama od po 20 osoba.

Ovaj zaključak na snazi će biti sve do 03.05.2021. godine.

Share.

Comments are closed.