ILIJAŠVIJESTI

Pod pokriviteljstvom Jedinstvene organizacije boraca KS održane sedme po redu Veteranske igre

Pod pokriviteljstvom Jedinstvene organizacije boraca Kantona Sarajevo danas su održane sedme po redu Veteranske igre, čiji je domaćin, sada već tradicionalno, Sportsko-rekreativni centar Gabeljić u Hotonju.

Bila je ovo prilika da se kroz sportsko takmičenje nadmeće 200 učesnika u različitim sportovima – šahu, pikadu, malom fudbalu i stonom tenisu.

Današnje sportske igre svečano je otvorio ministar za boračka pitanja Kantona Sarajevo Omer Osmanović, koji je još jednom ukazao na značaj sportskih druženja za naše branitelje.

“Drago mi je vidjeti da ove sportske igre, iz godine u godinu postaju tradicija i da okupljaju naše branitelje jer sport zaista spaja ljude. Mi smo naravno i ove godine podržali ovaj projekt, koji radi na resocijalizaciji pripadnika Armije RBiH i nadam se da će u budućnosti da bude još masovnije okupljanje i više sportskih disciplina, u kojima će se takmičiti naši veterani”, poručio je danas ministar Osmanović.

Prisutnima se obratio i predsjednik JOB Unije veterana KS Ismet Imamović, koji je takmičarima poželio mnogo sreće i što bolje rezultate.

Takmičenje je organizovano za veterane JOB Unije Veterana s područja devet općina Kantona Sarajevo, a bila je ovo prilika i za druženje i međusobno evociranje uspomena.

(ilijas.net)

Povezane objave

Back to top button