Područne škole Misoča, Malešići i Bioča u posjeti ilijaškom kinu

JU KSC i Radio Ilijaš i područne škole OŠ „Stari Ilijaš“ realizovali su zajedničku aktivnost u Kino Sali Ilijaš. Naime, oko 70 učenika područnih škola „Malešići“, „Bioča“ i „Misoča“, u jednodnevnom izletu, između ostalih sadržaja, uživali su u emitovanju filma za djecu u Kino Sali Ilijaš. Vildana Polovina, učiteljica III i IV razreda u područnoj školi „Misoča“ istakla je da nastavni predmet Moja okolina podrzaumijeva istraživanje užeg i šireg okruženja.

„Razmišljali smo na koji način da organizujemo te aktivnosti i ujedinimo ih sa današnjim izletom. Pored posjete područnim školama, odlučili smo da obradujemo našu djecu i da posjete naše kino. Djeca su bila jako sretna kada smo im rekli da će posjetiti kino i gledati film koji za za njihov uzrast. U posjeti je oko 70 djece. Cilj ove posjete jeste da probudimo svijest o našem gradu i mogućnostima a to je, između ostalih sadržaja, i kino. Sretni smo da smo upriličili ovu aktivnost sa JU KSC i Radio Ilijaš. Tu su još i moje kolegice, Elma Orić iz područne škole Misoča, Silva Ganić i Samija Gradišić iz područne škole Malešići i Almina Aljić i Dalila Subašić iz Bioče. Proveli smo učenike kroz područne škole, posjetili našu centralnu školu, prošli kroz industrijsku zonu i došli da gledamo film u Kino sali Ilijaš“, kazala je učiteljica Polovina.

Nermin Hodžić direktor JU KSC i Radio Ilijaš istako je važnost rada sa najmlađim generacijama kada je u pitanju građenje svijesti o kulturi kao jednom od najvažnijih segmenata društvenog života.

„Obradovani smo idejom učiteljica OŠ „Stari Ilijaš“ odnosno područnih škola Misoča, Bioča i Malešići koje su predložile da posjete kino salu Ilijaš. JU KSC i Radio Ilijaš je ustanova čija su vrata uvijek otvorena za djecu. Predstavili smo im naše kapacitete a nakon toga su imali priliku uživati u filmu za djecu. To je idealna prilika da djeca obiđu sve ono što nudi naš grad Ilijaš. U narednom periodu ćemo intenzivirati promociju kulture i kulturnih vrijednosti, kako najsavremenijih dostignuća i kreativnih ostvarenja u kulturi tako i naše kulturne tradicije. U tom smislu, JU KSC i Radio Ilijaš ima veliku odgovornost i u buduće će biti okosnica našeg društvenog života. A ako ne radite sa najmlađim u najranijoj životnoj dobi i prvih koraka sa upoznavanjem sa životnom sredinom, onda efekti neće biti onakvi kakvi bi trebali da budu“, istakao je direktor Hodžić.

JU KSC i Radio Ilijaš obezbijedila je osvježenje za sve učenike koji su posjetili Kino salu Ilijaš.

Prethodni članakDvadeset tri lokalne samouprave iz Bosne i Hercegovine uspostavile Platformu za razmjenu o lokalnoj upravi
Naredni članakSutra Sajam srednjih škola: Učenici i roditelji moći će se upoznati sa zanimanjima i mogućnostima zapošljavanja