ILIJAŠKULTURAVIJESTI

“Pokretna biblioteka” izmamila osmijeh na lice učenika PŠ Kamenica

Nakon što je „Pokretna biblioteka“ donijela radost učenicima PŠ Dragoradi i Gajevi, danas je realizovana posjeta PŠ Kamenica. Bibliotekara Semira Spahića sa osmijehom dočekali su učenici, učitelj Džemal Kolak i učiteljica Lejla Bajraktarević.

Kao i prethodna dva druženja Spahić je i učenicima PŠ Kamenica poklonio knjigu „Tu, gdje se rodih” zbirku radova učenika ilijaških osnovnih škola. Djeca su bila jako uzbuđena i jedva su čekali da se učlane u biblioteku. Dobili su članske kartice, te su sebi od ponuđenih knjiga izabrali bar po dva ili tri naslova.

Učiteljica Lejla Bajraktarević koja trenutno vodi drugo i četvrto odjeljenje ističe da joj je drago da se ovako nešto dešava.

„Hvala vam u ime škole, projekat je divan baš me prijatno iznenadio. Djeca su sretna i zadovoljna. Ovaj projakt će izmamiti ljubav prema čitanju, učenju i biblioteci“ kazala je Bajraktarević.

Omer Šehić, učenik trećeg razreda kazao je da mu se „Pokretna biblioteka“ sviđa i da je prelijepo što će „Pokretna biblioteka“ dolaziti svaki mjesec.

Učenik drugog razreda Arman Stomornjak, ističe da je uzeo jednu knjigu da pročita, te se zahvalio što smo došli i da jedva čeka ponovno našu posjetu.

„Pokretna biblioteka“ ima za cilj omogućiti djeci da na ovaj način izaberu sebi omiljene naslove i da ne moraju ići u centralnu školu po njih. Djeca nisu uvijek u mogućnosti da odu u centralnu školu kako bi podigli sebi lektiru.

Ovaj projekat obuhvata područne škole Dragoradi, Gajevi i Kamenica OŠ „Srednje“ i predviđeno je da traje tokom čitave školske godine.

Povezane objave

Back to top button