ILIJAŠVIJESTI

Polaznici mekteba Novi Ilijaš odigrali prijateljsku utakmicu u povodu Dana nezavisnosti BiH

U sportskoj dvorani Ilijaš danas je odigrana prva prijateljska utakmica polaznika mektebske nastave džemata Novi Ilijaš. Utakmica je upriličena u povodu Dana nezavisnosti BiH, a ove sportske aktivnosti za ilijaške mekteblije nastavit će se i u narednom periodu.  Imam džemata Novi Ilijaš Ejub ef. Velić istakao je da je cilj izvesti djecu i na sportske terene kako bi se uključilo što više djece u mektebski program.

„Po planu i programu mektebske nastave a u cilju poboljšanja vjerskih aktivnosti u mektebu, u saradnji sa KSC-om dogovorili smo saradnju da za djecu organizujemo akitvnost „Sport za dječake“. Danas smo ovdje u sportskoj dvorani sa jednom grupom polaznika mektebske nastave igramo prijateljsku utakmicu. Nadam se da će ovo biti pozitivna priča među djecom jer im želimo otvoriti vrata mektebskih aktivnosti izvan četiti zida. Planirane su vannastavne aktivnosti i za dječake i za djevojčice. Ovaj put je to za 30 dječaka u dvije grupe, a sljedeći termin je za djevojčice. Zahvaljujemo se direktoru Benisu Fazliću na ustupljenom prostoru.  Naše aktivnosti započeli smo u povodu Dana nezavisnosti, želimo našu djecu izvesti na salamet u duhu naše kulture i vjere“, kazao je ef. Velić.

Polaznicima mekteba Novi Ilijaš upućujemo iskrene čestitke u povodu Dana nezavisnosti i Dana reintegracije općine Ilijaš.

Povezane objave

Back to top button