VIJESTI

Pomjera se kraj radnog vremena ugostiteljskih objekata u Sarajevu na 22:30

Vlada Kantona Sarajevo u skladu s poboljšanjem epidemiološke situacije donijela odluku o popuštanju mjera. Za javnost najzanimljivije je da se ugostiteljskim objektima produžava radno vrijeme do 22:30 sati, a što je ranije bilo ograničeno na 20 sati.

Zaključkom je precizirano da se dozvoljava rad ugostiteljskim subjektima sa radnim vremenom do 22:30 sati, uz prisustvo maksimalno četiri osobe za jednim stolom, a 20 osoba u objektu i 30 osoba na otvorenom prostoru (bašta objekta), uz poštivanje svih higijensko-epidemioloških mjera.

Nove mjere dalje navode i da se dozvoljava rad djelatnosti kockanja i klađenja, sa radnim vremenom do 22:30 sati, uz poštivanje svih higijensko-epidemioloških mjera, kao i da se dozvoljava rad fitness centara i teretana sa radnim vremenom do 22:30 sati, uz poštivanje svih higijensko-epidemioloških mjera, računajući da je za svaku osobu potrebno sedam metara kvadratnih neto, a ne više od 20 osoba.

Mjere predviđaju i dopuštanje rada wellness i spa centara sa radnim vremenom do 22:30 sati, uz poštivanje svih higijensko-epidemioloških mjera, računajući da je za svaku osobu potrebno sedam metara kvadratnih neto, a ne više od 20 osoba.

Vlada je i dozvolila rad javnih bazena, sa radnim vremenom do 22:30 sati, uz poštivanje svih higijensko-epidemioloških mjera.

Zaključak o radnom vremenu navedenih poslovnih subjekata na snazi je od danas, 07. maja, do 24. maja 2021. godine.

Zaključkom Vlade sa današnje sjednice potvrđeno je, također, da je ograničenje kretanja u Kantonu Sarajevo na snazi od 23:00 do 05:00 sati ujutro.

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine donijela je jučer odluku o skraćenju trajanja ograničenja kretanja. Prema novoj odluci, kretanje je zabranjeno od 23 do 05 sati.

Povezane objave

Back to top button