BIH

Pomozi.ba prikuplja igračke za djecu Turske i Sirije

Udruženje Pomozi.ba od ponedjeljka počinje sa novom akcijom, ovoga puta prikupljanja igračaka za djecu pogođenu zemljotresom u Turskoj i Siriji.

Samo u Alanju je prebačeno oko 6.000 djece koja su izgnana iz svojih domova.

“Ta djeca će biti jedna od mnogih koje planiramo obradovati igračkama. Ne samo da su ostali bez domova, ostali su bez djetinjstva i neizmjerno se raduju svakoj lopti, lutkicama, puzlama, bojankama… Radi se o djeci jetimima, ali i djeci sa roditeljima ili nekim od bliže rodbine koja su željna svega, a najviše igre. Najjači potres koji je u posljednjih stotinu godina pogodio jugoistočnu Tursku i Siriju, stavio je ionako ranjivu djecu i porodice u više nego tešku situaciju”, ističu iz Udruženja Pomozi.ba.

Pozivaju sve građane u Bosni i Hercegovini da postanu dio akcije i svojom donacijom novih ili dobro očuvanih igračaka obraduju djecu koja su u jednom kratkom momentu izgubila sve.

Igračke se mogu dostavljati od ponedjeljka na adresi Udruženja Pomozi.ba u Sarajevu, Dr. Fetaha Bećirbegovića 8, u periodu od 08.00 do 17.00 sati.

Donacije igračaka su moguće i u uredima udruženja u Travniku, Bihaću, Mostaru i Sanskom Mostu.

Akcija će trajati minimalno mjesec dana.

U gradovima gdje nema ureda Udruženja Pomozi.ba, ljudi se mogu organizirati i ako se prikupe veće količine igračaka, iz udruženja navode da će doći i preuzeti donaciju.

Izvor: Anadolija

Povezane objave

Back to top button