Ponos Ilijaša, ali i cijele BiH: Tajra Ahmetović odbranila titulu prvaka Balkana

Na Balkanskom prvenstvu u karateu koje se održalo od 03.06. do 05.06.2022.g. u Beogradu za djecu i seniore nastupila je i članica KK„Rašid Buća” Ilijaš jedanaestogodišnja Tajra Ahmetović koja je odbranila titulu prvaka Balkana. Zahvaljuljući njoj zastava BiH se vijorila u Beogradu, ali je i naša domovina bogatija za još jednog šampiona.

Tim povodom gosti Radio Ilijaša su bili Raif Buća, glavni trener i Tajra Ahmetović prvakinja Balkana koji su sa našim slušateljima podijelili impresije sa Balkanskog prvenstva.

Ona je nastupila u kategoriji borbe djevojčice 12.g. -35.kg., te kroz četiri borbe odbranila titulu prvaka Balkana.

„Bilo je odlično na takmičenju, ostali smo tri dana. Imala sam četiri borbe, protiv predstavnice Srbije, Makedonije, Crne Gore i u finalu protiv predstavnice BiH. Protiv Avdić Amine napravila sam preokret i pobjedila je 4:2, i tako odbranila titulu prvaka Balkana“ kazala je Tajra, te pozvala sve one koji žele da treniraju karate da se učlane u KK „Rašid Buća“ i treniraju sa šampionima.

Na takmičenju je bilo preko 1200 takmičara iz deset zemalja, a glavni trener Raif Buća poručio je da je rijetko kome uspjelo da odbrani titulu, te da svi mogu biti ponosni što je Tajra uspjela uraditi nemoguće.

„Ponosan sam na Tajru, ona je ove godine odbranila titulu prvaka Balkana. Ona je standardni reprezentatvac BiH, ona je 11. godina djevojčica, ali radi u kategoriji 12. godina. Godinu dana je djetetu puno, međutim ona je stasala, trenira je, vrijedna je i pokazala se trenerima kao dobro dijete i dobar takmičar. Zbog toga u nju ulažem i ona to na svakom takmičenju opravda svojim rezultatima. Zahvalio bih se svima  koji su pomogli da odemo na ovo takmičenje, prije svega općinskom načelniku Akifu Fazliću i pomoćnici načelnika Sanji Zagorac-Jozić, jer ovo je uspjeh svih nas“ rekao je Buća.

Uskoro ih očekuje takmičenje u Poreču, gdje će Tajra kako je Buća rekao pokušati doći do medalje i skupiti dovoljno bodova za Evropsko prvenstvo.

Prethodni članakGarden centar Semina u petak održat će promociju Villager proizvoda
Naredni članakPočelo asfaltiranje puta za Korita