ILIJAŠSPORTVIJESTI

Poraz NK Ilijaš : Ilijaš bio mnogo bolji, a bodovi Kolini

Na gradskom stadionu u Ilijašu odigran je meč V kola druge lige FBiH-centar, a u kome su snage odmjerili domaći NK Ilijaš i gosti iz Ustikoline, ekipa NK Kolina. Bio je ovo zanimljiv meč  sa  dosta  dobrih akcija, šuteva, odbrana vratara, povoljnih prilika, naročito za domaće igrače, jednim zgoditkom , a na kraju su slavili borbeni i požrtvovani gosti rezultatom 0:1.

Domaćin je dominirao u prvom poluvremenu, zabilježili smo prilike koje nisu realizovali: Helać u 4. ,13. , 20. minuti, potom Šabić u 8. ,Hasanspahić u 2. i Adžem u 44. minuti jer nije bilo završnog udarca.U ovom dijelu igre gosti su zaprijetili u 11. minuti preko Gabele i Šuntića u 19.  minuti, ali završeno je bez pogodaka 0:0.

U nastavku meča domaćin je nastavio sa pritiscima,velike prilike nisu iskoristili Karić, Sarač, Adžem, Muratović, Terović, Hasanspahić jer je fenomenalno njihove udarce zaustavljao najbolji igrač meča, golman gostiju Emir Osmanspahić koji  je svoj posao obavio za čistu desetku.

Gosti su u drugom dijelu zaprijetili preko Šuntića i Bajraktarevića ali nije bilo realizacije.I onda u 61. minuti  zgoditak za goste, poslije odličnog centaršuta sa desne strane, loptu je sa 5,6 metara  u mrežu nemoćnog golmana Sujića, glavom poslao kapiten Koline Medin Crneta za konačnih 0:1.Kraj meča  gostujući igrači dočekali su uzdignutih ruku,izuzetno srećni i veseli zbog pobjede. Junak meča,golman gostiju Emir Osmanspahić, o ovom meču rekao je između ostalog sljedeće:

–  Iako mnogi nisu vjerovali u naš tim i da možemo doći do povoljnog rezultata, mi smo ostvarili vrijedan trijumf protiv jakog domaćina.Bilo je veoma teško,domaćin je imao incijativu, napadao,s tvarao prilike ali mi smo uspjeli odoljeti svim tim napadima i sačuvali smo našu mrežu netaknutom.Iskoristili smo jednu,od par povoljnih prilika za naš tim, postigli zgoditak i kući se vraćamo pjevajući. Sigurno da će nam ova pobjeda unijeti novo ,dodatno samopuzdanje pred naše naredne mečeve,u kojima ćemo biti još bolji i efikasniji.

Autor: Rešad Mamela

Povezane objave

Back to top button