BIHILIJAŠVIJESTI

Posjeta djece Vrtića “Ilijaš” Općini Ilijaš

"Predškolski odgoj je temelj i budućnost, a ulaganje u budućnost je najbitnija investicija"

Već tradicionalni prijem mališana iz JU “Djeca Sarajeva” – Vrtić “Ilijaš” upriličen je u kabinetu općinskog načelnika povodom Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine i Dana Općine Ilijaš. Odgajateljice i mališane iz najstarije odgojne grupe, koja inače broji 26 djece, dočekali su načelnik Akif Fazlić i pomoćnica načelnika u Službi za društvene djelatnosti i poslove mjesnih zajednica Sanja Zagorac – Jozić.

“Posjeta Općini Ilijaš, općinskom načelniku gospodinu Akifu Fazliću, našoj dragoj prijateljici vrtića Sanji Zagorac – Jozić, kao i svim uposlenim u Općini Ilijaš postala je tradicija našeg vrtića. Krajem februara uvijek se dođemo zahvaliti i čestitati Dan Općine Ilijaš i Dan nezavisnosti. Bosne i Hecergovine. Način na koji mi to činimo je osmijesima, zagrljajima, pjesmama i recitacijama. Predškolski odgoj je temelj i budućnost, a ulaganje u budućnost je najbitnija investicija”, kazala je Sanja Fejzić, odgovorni odgajatelj Vrtića “Ilijaš”.

Kao znak sjećanja na njihov dolazak mališani su načelniku i pomoćnici Zagorac – Jozić uručili su prikladne crteže i čestitke, koje su sami izradili.

Načelnik Akif Fazlić naglasio je kako Općina Ilijaš nastoji da kroz svoje programe stvara najbolje uslove za odgoj i obrazovanje. “Napokon je na red došlo i uređenje dvorišta vrtića, čijom realizacijom će se osigurati mnoštvo lijepih sadržaja koji će učiniti boravak djece u vrtiću još ugodnijim. Djeci i rukovodstvu Vrtića “Ilijaš” čestitam nadolazeće praznike i želim im da ove dane provedu u dobrom raspoloženju, te da svi osjetimo šta znači Dan reintegracije općine Ilijaš i Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine“, kazao je načelnik Fazlić.

Vrtić “Ilijaš” broji 106 upisane djece u cjelovitom programu koji su raspoređeni u pet odgojnih grupa uzrasta od godinu do šest. Kao poklon ilijaškim mališanima za Dan Općine Ilijaš sutra, 29. februara, na Trgu Alije Izetbegovića u Ilijašu sa početkom u 12:00 sati planiran je zabavni program sa animatorima i maskotama.

Izvor: Općina Ilijaš

Povezane objave

Back to top button