Posjeta mališana Vrtića „Ilijaš“ JU KSC i Radio Ilijaš

Povodom predstojećih praznika Dana reintegracije Općine Ilijaš i Dana nezavisnosti BiH, JU „Djeca Sarajeva“ Vrtić Ilijaš organizira posjete djece javnim ustanovama na području općine Ilijaš.

Jedna takva posjeta upriličena je danas JU KSC i Radio Ilijaš, gdje su se mališani upoznali sa profesijom novinara, radom audio medija, a posjetili su i upoznali se sa radom bibliotekara i Biblioteke Ilijaš, kao i odjeljenja gitare Muzičke škole.

-Želimo djecu upoznati sa kulturnim i javnim ustanovama našeg grada kako bi i njih uključili u društvo jer su i oni dio društvenih zbivanja  i danas smo divni primljeni na Radio Ilijašu, Biblioteci i Muzičkoj školi gdje su čuli divne zvuke gitare bivših članova vrtića Ilijaš, kazala je odgovorna odgajateljica Sanja Fejzić.

Direktoru JU KSC i Radio  Ilijaš Benisu Fazliću i bibliotekaru Semiru Spahiću poklonili su divne zbirke svojih crteža.

Danas sam naučio puno o radiju, gitari i knjigama i sve mi se mnogo sviđa, sigurno ću doći ponovo, kazao je Nur za Radio Ilijaš. 

Na kraju posjete djeca su izrazila oduševljenje svime što su vidjeli i naučili i kazali da s uzbuđenjem očekuju novu posjetu.

Prethodni članakSutra svečano predstavljanje sobe u kojoj je izložena Sarajevska hagada, plašt s Kopošića…
Naredni članakOdržana 17.sjednica Općinskog vijeća Ilijaš