Posjeta Sajmu knjiga Skenderija-Fond Gradske biblioteke Ilijaš bogatiji za oko 40 novih naslova

Uposlenici Gradske biblioteke Ilijaš Semir Spahić i Jasmina Masnopita  posjetili su  32. Internacionalni sajam knjiga u Skenderiji, te kupovinom novih naslova značajno obogatili knjižni fond Biblioteke Ilijaš.

Knjigama nabavaljenim na  Sajmu Gradska biblioteka Ilijaš obogatila je svoj fond sa oko 40  novih naslova.

Kupljene su knjige koje su objavljene u posljednjih nekoliko godina i one koje su zastupljene u školskoj lektiri, kao i beletristika. Pozivamo  sve ljubitelje knjiga koji vole da čitaju da posjete Gradsku biblioteku Ilijaš i odaberu nešto za sebe, poručuju iz Biblioteke Ilijaš, te najavljuju da je u planu i dodatna nabavka knjiga

Ovo je zapravo prilika da se biblioteka svake godine obnovi aktuelnim knjigama, klasicima domaće i svjetske književnosti, knjigama za djecu  i drugim djelima, koje traže korisnici. .

Tako navode da je nabavljeno veoma traženo djelo, autobiografski zapisi Nure Bazdulj Hubijar “Šta je život, dva koraka”.

Uposlenici Gradske biblioteke Ilijaš pozivaju sve knjigoljupce da ih posjete i uljepšaju kišne jesenske dane dane uz neku dobru knjigu, jer čitanje je jedno od velikih zadovoljstava koje nam samoća omogućava.

Sajam knjiga Skenderija traje od 6. do 11. oktobra  od 10:00 do 19:00 sati. Ulaz je slobodan.

 

Prethodni članakPoziv za mlade: “Kafa sa…profesorom Vedranom Zubićem”
Naredni članakUnapređenje uslova stanovanja za socijalno ugrožene porodice