ILIJAŠSPORTVIJESTI

Posjetili smo trening NK Ilijaš: Odlična atmosfera, i nada da će izboriti opstanak u ligi

Nakon jako lošeg prvog dijela sezone i svega osvojenih devet bodova iz 15 utakmica NK Ilijaš krenuo je sa pripremama za nastavak sezone. Nešto više od mjesec dana je ostalo do početka, a ekipa Fadila Hodžića uveliko se priprema te se nadaju opstanku u ligi.

Posjetili smo trening NK Ilijaš i razgovarali sa trenerom Hodžićem, ali i novim pojačanjima Farukom Gačanom, Džanom Hošićem i Senadom Selimovićem.

Hodžić ističe da početak sezone nije krenuo onako kako su zamišljali, ali su odlučni da se bore za opstanak u ligi.

„Sada kada analiziramo rezultate postoji dosta segmeneta, prvo je što smo mlada ekipa, također ova liga nije tako jednostavna, vrlo je kvalitetna i ima jako dobrih ekipa. Vjerovali smo da možemo ostvariti zamišljene rezultate, ali se to nije ostvarilo. Momci su dali sve od sebe na čelu sa mnom na nekim utakmicama nismo imali ni sreće, utakmice koje smo trebali pobijediti mi smo izgubili. Ostali smo dužni našim navijačima, a cilj nam je da se u nastavku sezone popravimo i obezbijedimo opstanak u ligi“ rekao je Hodžić.

NK Ilijaš je već doveo nekoliko pojačanja koji za zadatak imaju osvježiti ekipu, te pomoći ostvariti povoljne rezultate i opstanak u ligi.

„Na čelu sa predsjednikom Vrabcem, članovima Upravog odbora i mene napravili smo plan, a ja sam izrazio želju ako želimo bolje rezultate na nekim pozicijama se trebamo pojačati. U vidu tih pozicija doveli smo dosta kvalitetnih pojačanja  još nam nedostaje ta golmanska pozicija nadam se da ćemo i to u krajnjem roku završiti. Imamo odlične uslove i cilj  nam je da se što bolje pripremimo i da od 16. marta počnemo sa bolji rezultatima“ kazao je Hodžić.

Prva utakmica se igra 16. marta, na NK Ilijaš gostuje prvoplasiranoj ekipi FK Famos Hrasnica.

Imali smo težak start na početku sezone i malo nas je to poremetilo. Prva utakmica je bila protiv najbolje ekipe pokazalo se to i na kraju polusezone Famos Hrasnica gdje smo na domaćem terenu izgubili. Pripremit ćemo se što budemo bolje mogli da se odupremo ekipi nećemo se predati unaprijed. Svaka utakmica je nama važna i ići ćemo iz utakmice u utakmicu da izvučemo što bolji rezultat“ poručio je Hodžić.

Novo pojačanje Faruk Gačan koje je nastupao za NK Bosna Visoko i igra na poziciji štopera kaže da želi pomoći ekipi u zacrtanim ciljevima, a to je opstanak u ligi.

Zadovoljan sam kako me je tim prihvatio poznajem ekipu i trenera od ranije sa nekim sam igračima i igrao. Uslove imamo fantastične i rezultate ćemo nastojati da popravimo. Moramo biti spremni za prvenstvo, a već prvu utakmicu igramo protiv prvoplasirane ekipe Famos Hrasnica i sigurno će biti teška utakmica, ali mi ćemo dati sve od sebe kako bi ostvarili što bolji rezultat“ istakao je Gačan.

Džan Hošić prešao je FK Slavija ističe da uz zalaganje, rad i redovne treninge mogu očekivati dobre rezultate.

„Dobio sam poziv od NK Ilijaš, svidjela mi se ekipa. Dobri su momci, trener također, a sviđaju mi se uslovi za rad. Ako nastavimo sa ovako kvalitetnim radom mislim da možemo dobro izvuči ovaj dio sezone i obezbijediti opstanak“ kazao je Hošić.

Senad Selimović ranije je nastupao za NK Stupčanica iz Olova, na poziciji veznog, a sad je novi igrač NK Ilijaš.

„Dobio sam poziv od šefa i stručnog štaba pričali smo i dogovorili se. U NK Stupačnica nisam imao baš prostora za igru, zbog toga sam odlučio da pređem u NK Ilijaš mislim da mogu dati puno ovom klubu. Cilj nam je da izborimo opstanak dobra smo ekipa i ne bih trebali biti problema ako ovako nastavimo” rekao je Selimović.

Povezane objave

Back to top button