ILIJAŠ

Postavljen novi semafor u Sportskoj dvorani Ilijaš

Sportska dvorana Ilijaš je bogatija za semafor koji će koristiti sportski klubovi. Semafor je nabavljen na inicijativu KK „Mladost“ Ilijaš  da bi nesmetano mogli odigravati utakmice, ali može poslužiti i svim ostalim klubovima.

Kako je za Radio Ilijaš kazala pomoćnica načelnika Službe za društvene djelatnosti Općine Ilijaš Sanja Zagorac- Jozić  nabavkom ovog semafora Sportska dvorana će poboljšati kvalitet svojih usluga.

Semafor koji smo nabavili 2005. godine  ima kvar na elektronici. Napravljena je analiza semafora i ispostavilo se da je praktičnje i isplativije nabaviti novi, ali ćemo svakako zadržati i stari ukoliko se stvore materijalne pretpostavke da bi se mogao staviti u funkciju. Nabavkom novog semafora Sportska dvorana će poboljšati kvalitet svojih usluga. Firma Nep Sarajevo je isporučilac semafora. Njegova vrijednost je 5.900,00 KM. Pored toga,  kupili smo i dva mala semafora za kontrolu vremena napada koji  se isključivo koriste za košarkaške utakmice. Njihova vrijednost je 1.000,00 KM“ , kazala je Zagorac -Jozić.

Osim sportskim klubovima semafor će koristiti i JU KSC  i Radio Ilijaš u izdavanju komercijalnih termina.

Povezane objave

Back to top button