ILIJAŠVIJESTI

Postavljene kamere za videonadzor na sedam lokacija u Ilijašu

U toku su završni radovi na postavljanju 10 kamera za videonadzor na području općine Ilijaš. Projekt je iniciran od strane PS Ilijaš, a finansira se cjelokupno sredstvima Općine Ilijaš u vrijednosti 69.577.98 KM.

Videonadzor će uveliko olakšati rad službenika PS Ilijaš, te povećati sigurnost građana. Ukupno će biti postavljeno 10 kamera na sedam lokacija i to dvije u ulici Bosanski put u blizini autobuske stanice u Starom Ilijašu i lokacija u blizini autobuske stanice i Pravoslavne crkve. Potom tri kamere u ulici 126. Ilijaške brigade na centralnoj pješačkoj zoni, kamera u blizini SŠC “Nedžad Ibrišimović”, kamera u ulici Banovac u blizini katoličke crkve, dvije kamere u ulici Moševićka – lokacija u blizini autobuske stanice u Podlugovima i ambulante Podlugovi te kamera na lokaciji raskrsnice puteva R445 – R444, tačnije na raskrsnici za Brezu – Visoko – Ilijaš.

Od 10 kamera, sedam je nadzornih, a tri sa mogućnošću očitanja registarskih tablica i sistemom koji kontroliše da li je automobil registrovan te da li je vozilo ukradeno. Odabrani dobavljač, po sprovedenoj tenderskoj proceduri, je Network d.o.o. Sarajevo.

Izvor: Općina Ilijaš

Povezane objave

Back to top button