ILIJAŠ

Potpisani Sporazumi o izgradnji i rekonstrukciji vodovodne i kanalizacione mreže

Općina Ilijaš i u ovoj godini je kroz svoj Budžet obezbijedila sredstva za rješavanje problematike iz oblasti vodosnabdijevanja kao i fekalne kanalizacione mreže.

Danas su u kabinetu općinskog načelnika potpisani Sporazumi između Općine Ilijaš i JKP”Vodostan” o rekonstrukciji vodovodne i kanalizacione mreže. Sporazume su potpisali načelnik Općine Ilijaš Akif Fazlić sa saradnicima i direktorica JKP “Vodostan“ Belma Zukić.

“Sporazumima su obuhvaćeni projekti čija je realizacija planirana kroz poziciju kapitalni transferi javnim preduzećima –  a odnose se za realizaciju sljedećih projekata: Uspostava DMA zona i sistema mjerenja – vodovod Gajevi u iznosu od 40.000, 00 KM, a sredstva će se iskoristiti za nabavku i ugradnju mjerača kod krajnjih korisnika i sanacija i rekonstrukcija postojeće lokalne vodovodne infrastrukture u MZ (Gajevi) u iznosu od 25.000,00 KM. U okviru projekta sekundarne vodovodne mreže po MZ za koji su planirana sredstva u iznosu od 80.000, 00 KM, realizovati će se projekti :

  • izgradnja dijela pristupne vodovodne mreže za Gradski stadion
  • Proširenje vodovodne mreže u MZ Kamenica
  • Sanacija kaptaže na izvorištu u MZ Dragoradi.
  • izgradnja dijela vodovodne i kanalizacione mreže u naseljima Alića Gaj i Karašnica
  • Rekonstrukcija dijela fekalne kanalizacione mreže u naselju Gornja Luka
  • ostali mali projekti po mjesnim zajednicama”, pojasnila je pomoćnica načelnika Službe za privredu i finansije Merima Osmanović.

Direktorica JKP”Vodostan “ Ilijaš Belma Zukić istakla je važnost potpisanih sporazuma.

Vrijednost potpisanih sporazuma iznosi 145.000 KM i finansirat će se iz Budžeta Općine Ilijaš za 2022. godinu. Posebno želim napomenuti činjenicu da je Općina Ilijaš na čelu sa načelnikom Fazlićem u prethodnom periodu investirala značajna sredstva što je rezultiralo dobrim rezultatima u segmentu vodosnabdijevanja i odvodnje otpadnih voda. Operativni dio zadataka realiziran je putem JKP”Vodostan”d.o.o Ilijaš koje je u dosadašnjem periodu postavljene zadatke uspješno izvršavao. Cilj nam je da i ubuduće kroz kontinuirano i plansko investiranje zajedno radimo na unaprijeđenju i poboljšanju sistema vodosnabdijevanja i bolje usluge korisnicima”, izjavila je direktorica JKP”Vodostan” Belma Zukić.

Ulaganja u rekonstrukciju i izgradnju vodovodne i kanalizacione mreže rezultatiraju dobrim rezultatima na području naše općine.

 

Povezane objave

Back to top button