ILIJAŠVIJESTI

Potpisani ugovori za utopljavanje škola i rekonstrukciju Trga ispred KSC Ilijaš

U kabinetu općinskog načelnika upriličeno je potpisivanje Ugovora o izvođenju radova na sanaciji, rekonstrukciji i utopljavanju područnih škola u Kamenici, Bioči i Ljubinićima, te potpisivanje Ugovora o izvođenju radova na rekonstrukciji i redizajnu Trga ispred Kulturno sportskog centra u Ilijašu. Potpisivanju su prisustvovali načelnik Akif Fazlić, Muamer Fazlić – vlasnik firme “Fazum gradnja” iz Ilijaša i Milan Tunović – vlasnik firme ” TEHNO-PROMET” iz Zenice.

Načelnik Općine Ilijaš Akif Fazlić kazao je da će realizacijom ovih projekata Ilijaš dobiti jedan estetski i urbani dio grada, a područne škole bolje uslove  kako bi se adekvatno odvijao obrazovni proces.

„Poslije provedenih procedura danas je potpisan Ugovor o izvođenju radova na sanaciji, rekonstrukciji i utopljavanju područnih škola u Kamenici, Bioči i Ljubinićima. Vrijednost rekonstrukcije projekata ovih škola je 209.000 KM, od toga je Ministarstvo za obrazovanje Kantona Sarajevo obezbijedilo 30.000 KM, a ostali dio obezbijeđen je iz budžeta Općine Ilijaš. Također,  danas je potpisan i Ugovor o izvođenju radova na rekonstrukciji i redizajnu Trga ispred Kulturno sportskog centra u Ilijašu, a u vrijednosti 446.000 KM. Mogu slobodno kazati da je rekonstrukcija i redizajn tog Trga nastavak uređenja centralnog dijela grada Ilijaša poslije šetališta. Nakon ovog projekta želimo dati jedan estetski i urbani izgled našem gradu. Poslije rekonstrukcije matičnih osnovnih škola koje smo imali u proteklih nekoliko godina, na red su došle i tri područne škole, čije stanje nije davalo uslove učenicima i nastavnicima da se može adekvatno odvijati obrazovni proces“, istakao je načelnik Fazlić.

Sanacija i utopljavanje područne škole Kamenica planirana je u iznosu od 95.000 KM i radovi na rekonstrukciji i redizajnu Trga ispred Kulturno sportskog centra u Ilijašu iznosit će 446.000 KM, a izvođač ovih radova bit će firma “Fazum gradnja” d.o.o. Ilijaš.

„Danas je potpisan Ugovor o izvođenju radova na rekonstrukciji i redizajnu Trga ispred Kulturno sportskog centra u Ilijašu. Rok za izvođenje radova je 75 dana i sami radovi podrazumijevaju demontažu postojećih ploča. Ovo je nastavak projekta šetališta, odnosno druga faza gdje će grad Ilijaš dobiti potpuno novi i ljepši izgled“, kazao je Muamer Fazlić, vlasnik firme “Fazum gradnja”, koja je izvođač radova.

Planirana sredstava za sanaciju i utopljavanje područne škole Bioča iznose 78.000 KM, a područne škole u Ljubinićima 34.000 KM, izvođač radova bit će firma “TEHNO-PROMET ” d.o.o. Zenica.

„Mi smo danas potpisali Ugovor o izvođenju radova na sanaciji, rekonstrukciji i utopljavanju područnih škola u Bioči i Ljubinićima. U ovim područnim školama potrebno je uraditi radove utopljavanja, a to podrazumijeva zamjenu stolarije, izrada termo fasade i sanacija podova. Iskreno se nadam da ćemo kvalitetnim radom uspjeti obezbijediti našoj djeci bolje uslove za rad“, kazao je Milan Tunović, vlasnik firme ” TEHNO-PROMET”, koja je izvođač radova.

Povezane objave

Back to top button