ILIJAŠ

Potpredsjednik grupacije AMA S.p.a. iz Italije najavio nove investicije u IZ Luka

U kabinetu općinskog načelnika Akifa Fazlića održan je radni sastanak kojem su prisustovali Alessandro Malavolti potpredsjednik grupacije AMA S.p.a sa sjedištem u Italiji i Adnan Hajdarpašić direktor AMA Adriatic sa sjedištem u industrijskoj zoni Luka.

Tema sastanka bila je dalje investiranje i širenje ove grupacije u Ilijašu. Gosti su najavili da će već u ovoj godini biti završena izgradnja još jedne hale ukupne GBP površine preko 7.000 m2, za koju je u završnoj fazi izdavanje potrebnih dozvola od strane Općine Ilijaš.

Pored navedenog Alesandro Malavolti je iskazao poslovni interes za nastavak investiranja u nove proizvodne hale, te se je u tom smislu razgovaralo o prostornim mogućnostima širenja ove grupacije u okviru IZ Luka. Dogovoreno je da će se ovo pitanje zajednički definisati i tražiti modaliteti njegovog rješavanja.

Zajednički je konstatirano da se dosadašnja saradnja ove kompanije i Općine odvijala na  profesionalnom nivou, te da je poslovni ambijent koji je kreirala Općina Ilijaš privlačan za investiranje kao i za samo poslovanje.

AMA Adriatic je firma koja nije zagađivač okoliša i životne sredine jer se radi o ekološki čistoj djelatnosti, firma koja trenutno zapošljava 285 radnika, koja koristi i praktikuje moderne tehnologije u proizvodnji kao što robotika i automatizacija proizvodnih procesa.

Povezane objave

Back to top button