ILIJAŠVIJESTI

Povodom Dana općine Ilijaš i Dana nezavisnosti BiH ilijašani uživali u kulturno-zabavnom i dječijem programu na Trgu Alije Izetbegovića

Nakon polaganja cvijeća na šehidskom mezarju u Brezi, otvaranje izložbe “Diplomatski put Alije Izetbegovića” u Biznis centru i održavanja Svečane sjednica Općinskog vijeća Ilijaš u kino sali KSC-a nastavio se program obilježavanja Dana nezavisnosti i Dana općine Ilijaš.

Upriličeno je polaganje cvijeća na Centralnom spomen obilježju u Ilijašu. Na početku prisutnima se obratio komandant 126. Ilijaške brigade Enes Durak. Istakao je da je ponosan na ono što su pripadnici 126. brdske brigade Ilijaš uradili u toku odbrambeno-oslobodilačkog rata od 1992-1995 godine.

Pored komandanta Duraka, načelnika Akifa Fazlića, predsjedavajuće OV Ilijaš Alma Omerović brojni vijećnici, delegati, boračka udruženja i prijatelji odali su počast polaganjem cvijeća, učenjem Fatihe i minutom šutnje i prisjetili se svih šehida i poginulih boraca općine Ilijaš koji su dali život da svoju domovinu BiH.

Nakon polaganja cvijeća, na čelu sa načelnikom Akifom Fazlićem i predsjedavajućom OV Almom Omerović, učenici, sportski kolektivi, udruženja ali i svi prisutni građani prošetali su pješačkom zonom sve do Trga Alije Izetbegovića.

Na pozornici Trga svi prisutni su uživali u raznovrsnom kulturno- zabavnom i dječijem programu.Na početku programa Azmir Halilović je zabavljao Ilijašane otpjevavši tri numere, nakon njega nastupio je Hor „Preporod“ Ilijaš, i na oduševljenje najmlađe raje na pozornici je došao Latif Močević i Mravko Travko gdje su svojim pjesmama zabavljali djecu. Na kraju programa nastupio je KUD Ilijaš sa dvije tačke:Dječiji ansambl:Muslimanske igre i Izvođački ansambl: Anterija.

Kako je to sve izgledalo pogledajte i ostale slike na našoj Facebook stranici.

Povezane objave

Back to top button