BIHVIJESTI

Poziv firmama za poslovnu posjetu sajmovima u Turskoj

Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine primila je obavijest od  Ambasade Republike Turske u Sarajevu o sajmovima i Bayer Mission Programima koji će biti održani u periodu januar – mart 2023. godine u Republici Turskoj.

Kako je navedeno u obavijesti u navedenom periodu bit će održani: Internacionalni sajam namještaja i hotelske opreme- ANFAS Hotel Equipment; Internacionalni specijalizirani sajam prehrane i pića- ANFAS Food Product; Sajam namještaja Istanbul, Internacionalni sajam poljoprivrede i stočarstva- AGROEXPO; te Internacionalni sajam hotela, restorana, kafea, opreme za praonice veša smještaja i tehnologija- HORECA.

Također bit će održani: Sajam ambalaže i tehnologija pakovanja – PACK Fair Türkiye; Sajam prehrambenih proizvoda i tehnologija prerade hrane- FOOD Fair Türkiye; Internacionalni sajam prediva; Internacionalni sajam knjiga, papira, školske i kancelarijske opreme i igrački- Istanbul Stationery Office 2023; Internacionalni sajam namještaja, dekoracija kućnog i kancelarijskog namještaja- MODEKO; te Sajam elektrike, elektronike i kućnih tehnologija- ISTFA.

U navedenom kalendaru sajmova su: Sajam poljoprivrede, poljoprivredne mehanizacije i tehnologija i Internacionalni sajam medicinskih analiza, dijagnostike, terapije, proizvoda za rehabilitaciju i zaštitu, aparata, sistema, tehnologija i opreme za bolnice- EKSPOMED Eurasia.

U okviru Buyer Mission Programa bit će održani B2B bilateralni susreti s turskim privrednicima i organizirana posjeta sajmovima.

Informacije o datumu održavanja svakog sajma i Bayer Mission Programa, kao i datume za dostavu aplikacionih formulara, zainteresirani mogu pogledati na linku na web stranici Vanjskotrgovinske komore BiH, dok zainteresirane kompanije mogu aplikacione formulare dostaviti Uredu savjetnika za trgovinu pri Ambasadi R Turske u BiH.

 

Povezane objave

Back to top button