Halilović d.o.o., Savez ORGANSKO FBIH i Asocijacija organskih proizvođača Kantona Sarajevo- ORGANSKO KS u saradnji sa organskim proizvođačima iz regiona organizuju 1. MEĐUNARODNU MANIFESTACIJU ORGANSKIH PROIZVOĐAČA, koja će se održati 09.06.2019. godine (nedjelja), od 10 do 16 sati, na imanju Halilović na Nišićima.

U okviru 1. MEĐUNARODNE MANIFESTACIJE ORGANSKIH PROIZVOĐAČA organizovati će se izložba i degustacija organskih proizvoda, organski grah, janjetina, sokovi, džemovi, med…

ORGANSKO FBIH nastavlja sa promotivnim aktivnostima bez obzira na teško stanje u poljoprivredi, ali se iskreno nadamo da će doći vrijeme kada podrška vlasti neće izostati jer mi proizvodimo hranu i iz tog aspekta, bez obzira na stanje i nisku profitabilnost u primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji mora doći do progresa u poljoprivrednom agrearu. Ovaj sektor može uz malo podrške vlasti puno vratiti i pomoći stabilizaciji ekonomskog stanja u našoj državi.

Uz bogat kulturno-umjetnički program bit će dodijeljena priznanja i zahvalnice najzaslužnijim osobama i institucijama za podršku poljoprivrednom sektoru, kao i već tradicionalna dodjela „ZLATNA KORPA ORGANSKIH PROIZVODA“ najzaslužnijima.

NAŠIM GRAĐANIMA NAŠ PROIZVOD!

JAČAJMO RURALNA PODRUČJA!

DOBRO NAM DOŠLI!

izvor: organskofbih.ba

Share.

Comments are closed.