Povodom  Dana državnosti BiH 25. novembra  JU KSC i Radio Ilijaš u saradnji sa Općinom Ilijaš i BZK Preporod Ilijaš organizirali su literarni konkurs za učenike osnovnih škola sa područja općine Ilijaš od VI do IX razreda o temi “Moja domovina-moj ponos”.

Konkurs je bio otvoren od  ponedjeljka 30. oktobra  2017. godine do 20. novembra 2017. godine.

Nakon što je istekao rok za prijem radova, Komisija za izbor najboljih  radova u sastavu: Adha Masnopita, predsjednica Komisije i članice: Mirela Kozić i Nermina Durić-Kahvedžić održala je sjednicu u utorak 21. novembra, razmotrila i ocijenila, te izabrala najbolje radove.

Ustanovljeno je da je na konkurs pristiglo  12 radova. Članice  Komisije pročitale su svaki rad, razmijenile komentare, ispravljale pravopisne i stilske greške. Neki radovi nisu mogli ući u uži izbor zbog brojnih pravopisnih grešaka, drugi zbog toga što su autori odlutali od zadate teme, ali na kraju se došlo do tri ponajbolja rada. Sve članice Komisije su na kraju ocijenile radove i izabrana su tri sa najboljim prosječnim ocjenama.  Članovi Komisije postigli su dogovor da se imena nagrađenih  objave odmah nakon sjednice i da se pobjednici obavijeste o rezultatima.

Pobjednici konkursa:

  1. mjesto Sendin Pašović-VIII -3 razred OŠ “Hašim Spahić”-sponzor Općina Ilijaš
  2. mjesto Emina Pušina VIII- 2 razred -OŠ “Stari Ilijaš”-nagrađuje JU KSC i Radio Ilijaš
  3. mjesto Ernad Hadžavdija VI razred-OŠ “Srednje”-nagrađuje BZK Preporod Ilijaš

Komisija je usvojila zaključak da se dodjeli i jedna utješna nagrada u iznosu od 50 KM koju obezbjeđuje JU KSC i Radio Ilijaš, a pripala je Ines Jozić VI-1 razred -OŠ “Stari Ilijaš”.

Diplome i nagrade će biti dodijeljene na svečanoj sjednici Općinskog vijeća, 24.novembra 2017. godine u sali Općinskog vijeća sa početkom u 13:30h. Obavezan je dolazak djece i čitanje radova.

Djeca koja su osvojila nagrade su obavještena o tome. Zahvaljujemo se svim učesnicima takmičenja na poslatim radovima,a onima koji nisu osvojili nagrade želimo više sreće sljedeće godine.

 

Share.

Comments are closed.