ILIJAŠ

Predbajramski program: Specijalna emisija Šerif ef. Ćatić i hafiz Abdurahman Tabaković

U predbajramskom programu Radio Ilijaša emitovana je specijalna emisija Gost urednik. Naš dragi gost Šerif ef. Ćatić ugostio je mladog ilijaškog hafiza Abdurahmana Tabakovića, učenika osmog razreda OŠ „Hašim Spahić“.

Ćatić je bio muallim Abdurahmanu kada je sa 10 godina postao hafiz Časnog Kur'ana. Hifz je počeo učiti sa šest-sedam godina i učio je, sam kaže, dvije-tri godine, te je naučio Kur'an sa devet godina i dva mjeseca a pred Komisijom položio sa deset godina. Muhafiz pred kojim je proučio Kur'an tri puta je hafiz Omer Zulić.

Hafiz Abdurahman je učestvovao na brojnim takmičenjima učača Kur'ana i postizao zapažene rezultate. Učestvovao je na takmičenju iz 15 džuzeva i u Saudijskoj Arabiji, a to putovanje doživio je posebno emotivno jer je putovao  sa svojim ocem koji ga je podstaknuo da uči hifz i bio podrška da uspije u tom poslu.

On je mladi sportista, član KK „Rašid Buća“ i nosilac smeđeg pojasa, te veliki ljubitelj nogometa.

Hifz se svakodnevno mora obnavljati, tako da Abdurahman ponavlja dva ili jedan džuz (20 stranica) Kur'ana dnevno.

U budućnosti ima želju upisati Gazi Husrev-begovu medresu i krenuti stopama svoje dvije sestre, odličnim učenicama ove Škole. Studirati želi u Medini, te ako Bog da postati šejh.

Šerif ef. i hafiz Tabaković čestitali su svim slušateljima Radio Ilijaš Ramazanski bajram uz želju da ga provedu u rahatluku i bereketu sa svojim porodicama.

Reprizu emisije poslušajte u današnjem Ramazanskom programu Radio Ilijaša od 17:00 sati.

Povezane objave

Back to top button