ILIJAŠKULTURAVIJESTI

Predsjednik HKD Napredak Ilijaš Stanko Ivanić: Najava Božićnog koncerta

Predsjednik HKD Napredak Ilijaš Stanko Ivanić govorio je u Jutarnjem programu Radija Ilijaš o predstojećem tradicionalnom Božićnom koncertu, koji će biti održan u subotu 16. 12. 2023. godine sa početkom u 17:00 sati u kino sali Ilijaš.

Ovo je deveti po redu već tradicionalni Božićni koncert koji HKD Napredak organizuje u Ilijašu. Ove godine obilježavamo i dva vrijedna jubileja-100 godina od osnivanja HKD Napredak u Taračin dolu i 10 godina obnove rada podružnice HKD u Ilijašu

Na koncertu će nastupiti članovi HKD Napredak Kreševo, HKUD “Gromiljak” Kiseljak i fra Mirko Majdandžić i mladi tamburaši župe Brestovsko.

-Ove godine smo koncipirali program da nastupe članovi HKD Napredak Kreševo koji su prvi put kod nas, kao i naši dragi gosti HKUD Gromiljak iz Kiseljaka i nama drag gost fra Mirko Majdandžić, koji će nastupiti sa mladim tamburašima župe Brestovsko. Fra Mirko je uvijek aktivan u društveno-političkoj zajednici,  uz svoju misiju koju obavlja.

U sklopu bogatog programa bit će upriličemo i druženje najmlađih s Djeda Mrazom/Božićnjakom.

-Imamo i božićni domjenak i neizostavna podjela paketića za djecu posjetitelje i djecu iz Udruženja Budi mi drug. Božićni koncert je finale lijepih slika koje šaljemo iz Ilijaša. Imali smo divan koncert ilahija, obilježili smo lijepo Ilindan i druge pravoslavne praznike. Dosta je urađeno poslije rata, izgrađene su i obnovljene tri katoličke crkve, obnovljena pravoslavna crkva u Ilijašu i Nišićima, izgrađena nova na Visojevici, u toku je izgradnja kapele na Čemernici. Ilijaš je jedna od rijetkih općina koja se može time pohvaliti. Njegujemo uz čuvanje kulture, običaja i jezika i toleranciju i razumijevanje. Imamo članova i koji nisu Hrvati koji doprinose radu društva, odlično sarađujemo sa Udruženjem žena San. Nastojimo da porazimo politiku i mišljenje da ne možemo zajedno, naravno da se može ukoliko smo dobri vjernici i dobri ljudi, bez obzira na vjeru i naciju, naglašava Ivanić.

Općina Ilijaš i ove godine finansijski podržava Božićni koncert, kao i HKD Napredak BiH.

Imamo i druge sponzore i donatore kojima ćemo uručiti zahvalnice. Planiramo da uručimo i plakete kojima ćemo zahvaliti ljudima koji su najviše doprinijeli obnovi rada našeg rada, afirmaciji i djelovanju naše podružnice počasnom predsjedniku HKD Napredak BiH monsinoru Franji Topiću i našem dugogodišnjem predsjedniku i članu profesoru Iljki Bariću. Pozivamo sve dobre ljude, da se zajedno radujemo, da radimo zajedno na njegovanju istinskih, ljudskih vrijednosti, kazao je Ivanić.

Voditeljice će biti  Željka i Ljiljana iz Vukovara. Ulaz je slobodan.

Povezane objave

Back to top button