Predstavljamo dobitnika općinskog priznanja Adema Alića

ademU  seriji predstavljanja dobitnika općinskih priznanja, danas smo u programu Radio Ilijaša ugostili Adema Alića, nastavnika fizike u osnovnim školama „Hašim Spahić“ i „Stari Ilijaš“, predsjednika BZK „Preporod“ Ilijaš i predsjednika Džematskog odbora Mrakovo.

Na početku razgovora ističe da općinsko priznanje za jednu mladu osobu puno znači i daje podstrek za nastavak rada, prvenstveno na unapređenju kulture u svojoj zajednici.
– Prošla godina je za BZK „Preporod“ bila veoma uspješna. Održavamo tradiciju našeg tradicionalnog koncerta ilahija i kasida, posjetili smo više puta Austriju, Njemačku i organizovali humanitarne koncerte. Naša glavna aktivnost je očuvanje svijesti kulture i prepoznavanje pisane riječi održavanjem promocija knjiga u saradnju sa JU „KSC i Radio Ilijaš“, kazao je Alić.

I u ovoj godini su članovi Muzičkog ansambla Preporod posjetili Holandiju, Belgiju, Njemačku.

– Planiramo u skorije vrijeme napraviti koncert Tursko-bosanskog prijateljstva i glavni projekat u ovoj godini je promocija i izdavanje CD-a ilahija i kasida našeg Muzičkog ansambla. Potrudit ćemo se da snimimo neki spot za neku od ilahija i kasida u saradnji sa Hayat produkcijom. Na CD-u će se pojaviti Eldin Huseinbegović i poznati hafiz Aziz Alili s kojima smo sarađivali, najavljuje predsjednik ilijaškog „Preporoda“.

BZK „Preporod“ imat će i ove godine prigodne koncerte i aktivnosti pred mjesec Ramazan, bajramske koncerte, a u planu je i tradicionalno učešće u programu Manifestacije „Ilijaški dani“.

Alić je pozvao građane na program povodom svečane dodjele diploma svršenicima Škole Kur'a na u džamiji u Mrakovu.
– To je prilika da dodjelom diploma i poklonjenim primjerkom Kur'ana promovišemo upravo odrasle svršenike Škole Kur'ana koji šalju najbolju poruku- da nikada nije kasno za učenje, kaže za kraj Adem Alić.

 

Prethodni članakZašto žalimo za osamdesetim?
Naredni članakPredstavljamo dobitnika općinskog priznanja Pericu Mijatovića