ILIJAŠVIJESTI

Predstavljamo sponzore nagrada literarnog ramazanskog takmičenja JU „KSC i Radio Ilijaš“

Perzijsko-bosanski koledž sa internatom Lješevo

Perzijsko-bosanski koledž sa internatom je osnovan 1999. godine kada je i registrovan kao srednja škola – gimnazija općeg tipa u Kantonu Sarajevo, općina Ilijaš. Škola se nalazi u Lješevu, divnom mjestu u pitomoj dolini na putu između Ilijaša i Visokog. Nastavni sadržaji realiziraju se u skladu sa Nastavnim planom i programom Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo. Perzijsko-bosanski koledž sa internatom je počeo s radom u septembru 1999. Od početka djelovanja nastava se izvodila u školskom objektu koji je u skladu sa savremenim pedagoškim standardima. Osim učionica za odvijanje redovne nastave, u okviru Koledža se nalazi veći broj specijaliziranih kabineta. Za realizaciju nastave Tjelesnog i zdravstvenog odgoja koristi se sportska dvorana u sastavu Kampusa PBK. Ono što uvijek ističu kao svoj najveći kvalitet i distinkciju je velika posvećenost pored obrazovanju odgoju djece i učenju pravim životnim vrijednostima.

JU KSC i Radio Ilijaš godinama ima uspješnu saradnju sa PBK Lješevo i svim nastavnim jedinicama u sklopu Kampusa, te smo zajedno realizirali mnoge projekte i podržali brojne aktivnosti, događaje i manifestacije.

Ova uspješna saradnja nastavljena je ove godine zlatnim sponzorstvom prve nagrade tradicionalnog literarnog ramazanskog takmičenja JU „KSC i Radio Ilijaš“ koje se uspješno održava već šestu godinu.

Perzijsko-bosanski koledž sa internatom Lješevo obradovat će  vrijednom nagradom od 200 KM dobitnika prve nagrade.

 

Lišćevica promet d.o.o.

Lišćevica Promet d.o.o. Ilijaš je preduzeće osnovano 1997. godine u Ilijašu. Od samog osnivanja firma je egzistirala kao stovarište građevinskog materijala. Kako je vrijeme odmicalo, tako se i firma razvijala. Punoljetstvo svog poslovanja, direktor i vlasnik gospodin Džafo Zuhdija kao i radnici, dočekali su ponosno.
“Uspješno poslovanje se nastavlja u kontinuitetu zahvaljujući predanom i iskrenom radu.”
U okviru “Lišćevica Promet” d.o.o nalaze se četiri poslovne jedinice.
TRANSPORT je poslovna jedinica koja obezbjeđuje usluge prevoza kako na domaćem tako i na međunarodnom nivou. Prepoznatljiv pečat firmi daju proizvodni pogoni za elemente od kojih se prave kovane ograde koje doprinose ljepšem izgledu vaših dvorišta.

U pogonu za proizvodnju dvoslojnih EKO PEHD cijevi za dovod vode i navodnjavanje proizvode se cijevi koje odgovaraju najnovijim eko standardima. U odjelu za proizvodnju brizgane plastike nastaje širok spektar proizvoda od kojih se izdvajaju kapci za metalne cijevi i nosači ograda.
“Lišćevica Promet” d.o.o. nastavlja razvoj u kontinuitetu.

Uz sve to nastavljaju biti veliki prijatelji i podrška JU KSC i Radio Ilijaš u svim projektima, a posebno kada su u pitanju naše brojne nagradne igre za slušatelje.

Lišćevica promet ove godine je srebrni sponzor i nagrađuje osvajača druge nagrade literarnog konkursa novčanom nagradom u iznosu od 150 KM.

 

Hodžeks  d.o.o.

Naš dugogodišnji partner i prijatelj firma Hodžeks d.o.o. Podlugovi sponzor je treće nagrade Zahvaljujemo se menadžmentu što su i ovaj put pristali obradovati  naše takmičare.
Hodžex d.o.o. je firma koja se bavi prodajom građevinskog materijala na veliko i malo. Pored građevinskog materijala nude i širok asortiman elektromaterijala, vodomaterijala, boja i lakova, grijanja, praškaste i vijčane robe, alata i mašina, materijala za izolaciju, bravarskog materijala i opreme.
Firmu je 1999.godine osnovao Esad Hodžurda sa sinovima Osmanom i Elvisom.
Misija Hodžex-a je biti vodeća firma za prodaju građevinskog materijala u regiji i šire, obezbijediti kupcima kvalitetne proizvode svjetski poznatih brendova te rast i razvoj profesionalnog i kvalitetnog poslovanja.
Za prepoznatljivost i konkurentnost zaslužna je predanost radu, dobra organizacija i želja za pružanjem što bolje usluge po prihvatljivim cijenama, te težnja da postanu lideri u snabdijevanju građevinskim materijalom i ostalom robom koju nudimo.
Adresa: Moševačka br.5
Telefon: +387 33 401 056.

 

Povezane objave

Back to top button