Projekat Challenge to change fond za inovativne poslovne ideje

U okviru projekta Challenge to change, u utorak 27.  marta 2018. godine u Biznis centru Općine Ilijaš održan je info dan na kojem je predstavljen drugi poziv za dodjelu bespovratnih sredstava Challenge fonda za inovativne poslovne ideje.

Challenge fond uspostavljen je u okviru projekta Challenge to change – C2C koji financijski podržava Švedska agencija za međunarodni razvoj i suradnju – Sida/Ambasade Švedske u BiH, a koji kroz četiri godine provode Sarajevska regionalna razvojna agencija SERDA i Republička agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća. Partner u projektu je i Region Ostergotland, Istočna Švedska.

Sredstva u ukupnom iznosu od oko tri miliona eura namijenjena su mikro, malim i srednjim poduzećima s područja Bosne i Hercegovine i Švedske, kao i startup-ima s inovativnim idejama, proizvodima ili uslugama koje mogu dovesti do smanjenja nezaposlenosti, povećanja konkurentnosti i održivog društveno-ekonomskog razvoja u BiH. Prijave na ovaj poziv moraju biti podnesene u elektronskoj formi u skladu s uputstvima koja se nalaze u dokumentu Smjernice/Vodič za aplikante, koji se može preuzeti na www.c2c.ba, i to do utorka, 10.4.2018. godine do ponoći. Sve prijave će biti ocijenjene u skladu s tri osnovna kriterija: inovativnost poslovne ideje, izvodljivost i održivost poslovne ideje i društvena korist. Maksimalan iznos grant sredstava iz Challenge fonda je 30 000 EUR.

Prethodni članakJoš jedan uspješan stonoteniski vikend iza nas
Naredni članakProljetni raspust od 01. aprila