ILIJAŠ

Predstavnici “Merhameta ” danas obradovali učenike prvih i sedmih razreda OŠ”Hašim Spahić” Ilijaš

Regionalni odbor „Merhameta“ Sarajevo provodi niz aktivnosti tokom mjeseca Ramazana. Jedna od tih aktivnosti je i posjeta OŠ”Hašim Spahić” Ilijaš gdje su bajramskim poklonima obradovali učenike prvog i sedmog razreda.

Munib Bujak, direktor Regonalnog Merhameta je za Radio llijaš izjavio kako Merhamet provodi niz aktivnosti među kojima je i posjeta školama .

„Pored iftara koje smo organizovali, zatim paketa za socijalno ugrožene , obilazaka  korisnika kućne njege, danas smo odlučili da obradujemo djecu ove škole.  Kanadska humanitrana organizacija HCI je donirala sredstva za bajramske košulje za djecu, a njemački   Merhamet je donirao bajramske paketiće.  Ramazan je  mjesec darivanja i susreta i ovo je idealna prilika da obradujemo naše najmlađe –kazao je Bujak.

Aldina Bešlija Salkić,  socijalna radnica OŠ“Hašim Spahić“ je jedna  od koordinatora  akcije.

-Mi imamo dugogodišnju saradnju sa Mermametom i današnjom podjelom odjevnih predmeta  i paketića smo napravili završnu aktivnost kada je u pitanju provođenje svih akcija u toku ove školske godine .  Oko 150 učenika prvih i sedmih razreda će dobiti poklone Merhameta –izjavila je Bešlija Salkić za Radio Ilijaš.

Djeca su  najbojlji primjer kako se treba radovati sitnim stvarima, a njihova sretna lica danas su dokaz da su ovakve akcije zaista pun pogodak.

“Čovječanstvo duguje djetetu sve najbolje što može dati.”

Povezane objave

Back to top button