nijazAdmiri Edina Hodzić  su  prije četiri mjeseca dobila najljepši životni poklon, a to su njihove tri kćerkice. Asja, Ajra i Ajla su roditeljima donijele neizmjernu sreću, ali i veliku odgovornost i obavezu. Statistike pokazuju da natalitet u BiH opada, što je zabrinjavajuća činjenica. Hrabroj porodici Hodžić koja se neumorno borila za svoje potomstvo treba pružiti svaki vid podrške u ovim teškim vremenima u kojim živimo. Predstavnici Općine Ilijaš, Pomoćnica načelnika u Službi za društvene djelatnosti g. Sanja Zagorac–Jozić i Pomoćnik načelnika u Službi za boračko-invalidsku zaštitu, socijalnu zaštitu i raseljena lica g. Nijaz Spahić, posjetili su porodicu Hodžić  i njihove bebe trojke.

Prilikom posjete, u ime Općine Ilijaš i Općinskog načelnika porodici je uručen simboličan poklon u iznosu od 1.000,00 KM. Ovom prilikom g. Spahić je naglasio da postojeća pravna regulativa Kantona Sarajevo ali ni Bosne i Hercegovine nažalost ne predviđa olakšice za roditelje blizanaca, trojki, kako je to regulisano u Evropi i svijetu iako je poznato je da su potrebna znatno veća sredstva za izdržavanje blizanaca, trojki u odnosu na jedno dijete.

admiredinaPorodica Hodžić nije krila zadovoljstvo zbog posjete i srdačno se zahvalila na uručenom poklonu.

“Mnogo nam znači svaki vid podrške. Hvala Bogu ja sam zaposlen, ali također mnogo sredstava smo izdvojili kako bi uspjela vantejelsna oplodnja. Peti pokušaj je uspio i  kćerke su dale potpuni smisao našem životu. Od srca se zahvaljujemo Općini Ilijaš koja je izdvojila novčana sredstva koja nam itekako znače” kazao je Admir.

“Znam da nas je većina finansijski ograničena. Moj muž i ja smo se morali kreditno zadužiti da bismo dočekali ovu radost. Neopisiv je osjećaj držati svoje dijete u rukama, moja sreća je da imam odmah tri djevojčice. Zaboravi se na sve probleme, bol i stres kada shvatite da ste postali roditelji” kazala je Edina.

Edina i Admir su iz Srebrenice, a od 2006. godine nastanjeni su u Sovrlama u nedovršenoj kući koju su sami izgradili. Admir je zaposlen u Oružanim snagama BiH te dok je na radnom zadatku Edini oko beba pomažu Edinina i Admirova majka.

 

Share.

Comments are closed.