Premijer Vlade KS Edin Forto i ministar kulture i sporta KS Samir Avdić u posjeti Općini Ilijaš

Premijer Vlade Kantona Sarajevo Edin Forto i ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Samir Avdić posjetili su Općinu Ilijaš i sastali se sa načelnikom Općine Ilijaš Akifom Fazlićem.

U kabinetu načelnika održan je radni sastanak na kojem se razgovaralo o saradnji na četiri projekta iz oblasti sportske infrastrukture. Riječ je o projektu završetka Gradskog stadiona Ilijaš, projektu energetske efikasnosti Sportske dvorane u Ilijašu i rekonstrukciji dva sportska igrališta i to košarkaškog terena u dvorištu Srednjoškolskog centra “Nedžad Ibrišimović” i sportske plohe u dvorištu OŠ “Hašim Spahić”.

Načelnik Fazlić zahavalio se premijeru Forti i ministru Avdiću na, kako je naveo, vrlo efikasnoj posjeti.

Želim iskazati zadvoljstvo što su kroz današnji razgovor Vlada KS i resorno ministarstvo u osnovi prihvatili sve ono što je Općina Ilijaš aplicirala i što će se ralizovati praktično sve što smo naznačili, te da ćemo nastojati u vrlo kratkom periodu pokrenuti sve projekte kako bi blagovremeno mogli biti realizovani”, rekao je načenik Fazlić.

Premijer Vlade KS Edin Forto je iskazao zadovoljstvo zbog današnje posjete i rekao da je Ilijaš Sarajevo.

Sretan sam što smo danas u Ilijaš. Ilijaš je Sarajevo, ali imam osjećaj da mnogi nisu tako mislili u nekom proteklom periodu. Ova Vlada je u prvom dijelu mandata, ali i sada pokazala da nam je Ilijaš u fokusu i rado sarađujemo sa Općinom Ilijaš na projektima koji su u korist građana. Danas smo razgovarali tematski vezano za četiri projekta koje namjeravamo realizovati u toku godine kako bi djeca Ilijaša imala bolju infrastrukturu i kako bi se mogli baviti sportom, posebice amaterskim i masovnim sportom. To je doslovno ulaganje u budućnost Ilijaša. Pomenuti projekti su u raznim fazama pripremljenosti. Neki su spremi za realizaciju odmah, a neke ćemo morati pripremati. Uskoro će biti još jedna posjeta iz Vlade KS sa ministrom Hadžiahmetovićem koji će doći razgovarati o nekim drugim projektima”, kazao je premijer Forto.

Ministar kulture i sporta KS Samir Avdić je pohvalio dosadašnju uspješnu saradnju njegovog Ministarstva sa načelnikom Općine Ilijaš i njegovom administracijom i dodao:

“Kada je u pitanju Ministarstvo kulture i sporta KS mi smo fokusirani na završetak izgradnje Gradskog stadiona u Ilijašu. Izdvojit ćemo sredstva u iznosu od 300.000 KM za završetak radova, a podržat ćemo i ostale projekte koji su veoma važni za mlade, sportska udruženja i sve građane. Ova posjeta je bila konkretna, efektna i efikasna i iskreno vjerujem da ćemo do kraja godine imati potpuno realizaciju pomenutih projekata.”

Nakon sastanka u kabinetu načelnika posjeta je završena obilaskom Gradskog stadiona, Sportske dvorane i pomenutih sportskih ploha.

 

Prethodni članakVlada FBiH i međunarodni partneri predvode reformu vodnih usluga
Naredni članakOmiljeni dječiji lik Kike Budalike napravio odličnu atmosferu u kino sali KSC-a Ilijaš