Prepoznatljivi ilijaški rock bend „Meteori“ održao koncert na Trgu Alije Izetbegovića

Trećeg dana Manifestacije kulture i sporta „Ilijaški dani 2022“, prepoznatljivi rock bend „Meteori“ nastupio je na Trgu Alije Izetbegovića pred ilijaškom publikom i napravio sjajnu atmosferu.

Domaći sastav čest je gost Manifestacije „Ilijaški dani“, a na radost brojnih ljubitelja rock muzike  učešće su uzeli i ove godine.

Bend čine: Berin Šehić – vokal, Azur Hajdarević – solo gitara i bek vokal, Abas Ibrahimović – ritam gitara, Emin Hajdarević – bubnjevi i Mustafa Dedović – bass gitara.

Širok repertoar žanrova oblikovan u rock maniru glavna je karakteristika ovog benda. Na svirkama često kombiniraju različite žanrove, tako da je publika večeras imala priliku čuti nezaboravne hitove Tife, Divljih Jagoda, Dine Merlina, Halida Bešlića, ali i strane hitove.

Berin Šehić, vokal benda „Meteori“ kazao je da je publika imala priliku uživati u obradi domaćih, ali i nekih stranih hitova koje su uvrstili u repertoar. Tako su „Meteori“ večerašnji koncert započeli hitom „Fade to black“ grupe Metallica.

„Na večerašnjem repertoaru, pored domaćih koje inače sviramo, naći će se i nekoliko stranih hitova. Dakle, naći će se ponešto za svakoga. Nadam se da će koncert biti dobro posjećen i da ćemo se svi skupa dobro provesti“, kazao je Berin Šehić.

A za sutra na istom mjestu najavljujemo Veče sevdaha s početkom od 20:30 sati. Pozivamo građane i ljubitelje sevdaha da dođu i uživaju u najljepšim sevdalinkama sa naših prostora.

Prethodni članakZavršen Memorijalni malonogometni turnir „Šehidima Kamenice“: Pobjednik ekipa Livac
Naredni članakRezultati Atletskog Mitinga “BH Pošta”