BIHVIJESTI

Prijave za ovjeru koalicija i nezavisnih kandidata od 10. do 18. juna

Podnošenje prijava za ovjeru koalicija i lista nezavisnih kandidata za učešće na ovogodišnjim lokalnim izborima u Bosni i Hercegovini trajat će od 10. do 18. juna do 16.00 sati, u skladu sa Uputstvom o rokovima i redoslijedu izbornih aktivnosti, saopštila je Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine (CIK BiH).

Prijava za ovjeru koalicija i lista nezavisnih kandidata vrši se posredstvom portala Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine (CIK BiH) “e-izbori” https://eizbori.izbori.ba, saopšteno je iz CIK-a.

Zahtjev za otvaranje korisničkog naloga dostupan je na linku: https://www.izbori.ba/Documents/2024/06/zahtjev_za_otvaranje_korisnickog_naloga_koalicije_i_liste_NK-bos.pdf

Popunjen zahtjev se dostavlja CIK-u na mail adresu politicki.subjekti@izbori.ba.

Sastavni dio prijave za ovjeru koalicije/liste nezavisnih kandidata je i obrazac saglasnosti za članstvo u koaliciji/lista nezavisnih kandidata, koji svojeručno potpisuje svaki predsjednik političke stranke koja ulazi u koaliciju, odnosno svi nezavisni kandidati koji čine listu nezavisnih kandidata.

CIK je danas objavio i prezentaciju “Uputstva za podnošenje prijava za ovjeru koalicija i lista nezavisnih kandidata” na linku:
https://www.izbori.ba/Documents/2024/06/prezentacija_upute_za_podnosenje_prijava_za_ovjeru_koalicija_i_listi_nk-bos.pdf.

Povezane objave

Back to top button